powered by

VTT Vasiliko: Ένα από τα μεγαλύτερα projects στην Κύπρο

Στην κατηγορία των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, στην οποία εντάσσονται έργα όπως τα αεροδρόμια της χώρας και η μαρίνα Λεμεσού, βρίσκεται πλέον και το τερματικό καυσίμων της VTTV στο Βασιλικό. 

Η πρώτη φάση του τερματικού έχει ολοκληρωθεί και το ύψος της επένδυσης άγγιξε τα 220 εκ. ευρώ.  Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει τέλος του 2015 και το κόστος της θα είναι γύρω στα 105 εκ. ευρώ. 

Το Τερματικό διαθέτει 28 δεξαμενές, 544,000 κ.μ. αποθηκευτικούς χώρους, προβλήτα που εκτείνεται 1,5 χλμ στην ανοικτή θάλασσα και 4 σημεία πρόσδεσης δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας από 5,000 μέχρι 160,000 τόνων. 

Τα εγκαίνια του τερματικού αποθήκευσης και διαχείρισης  πετρελαιοειδών της VTT VASILIKO LTD τέλεσε κατά την διάρκεια σεμνής εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμιθούντος Βαρνάβα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd, Γιώργος Παπαναστασίου, επισήμανε ότι το έργο έχει κατασκευαστεί με τις υψηλότερες τεχνολογικές προδιαγραφές του Ομίλου VTTI, είναι απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον και υπερπληροί τις πρόνοιες της Κυπριακής νομοθεσίας. 

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της VTTIB.V. Rob Nijst είπε ότι «ως επενδυτές του τερματικού αισθανόμαστε περήφανοι που μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει καταφέραμε να κατασκευάσουμε ένα υπερσύγχρονο Τερματικό, το οποίο θα αναβαθμίσει την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας και θα ενισχύσει την κυπριακή οικονομία».  

Δειτε Επισης

Ποιο είναι το CITADEL που προσκρούει στα τείχη-Το αρχιτεκτονικό στυλ και το προφίλ της ανάπτυξης (pics)
Έπεσαν υπογραφές μεταξύ Χασάπη και Προύντζου για αναβάθμιση του σταθμού λεωφορείων στην Πλατεία Σολωμού
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Πέραν των 280 κατοικιών για προσιτή αγορά από ενδιαφέρον για «Build to Rent»
Σεμινάριο από το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών με την συμμετοχή δεκάδων αδειούχων επαγγελματιών του κλάδου
ΕΤΕΚ: Απαιτούνται αποτελεσματικές λύσεις για το αλιευτικό καταφύγιο στο Λιοπέτρι
Δυσαρέσκεια ΕΒΕ Αμμοχώστου για την ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου-Βλέπει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις
Nerofarm Properties: «Καμιά επίδραση στα Ενετικά Τείχη από το CITADEL-Το Τμήμα Αρχαιοτήτων αρνείται συνάντηση»
Ανακαλύψτε το σπίτι των ονείρων σας σε Λεμεσό και Πάφο με τη βοήθεια της Altia
Στο δυναμικό της Consulco ο Χριστόφορος Κιττένης-Αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της London Credit
Αυξημένο ενδιαφέρον για το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας-Παράταση τριών μηνών