Powered by

«Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή»

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή» και το επίσημο σύνθημα «Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Καταναλώστε με ευθύνη».

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, υπενθυμίζει ότι η ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος είναι μέγιστης σημασίας για την εξέλιξη και συνέχεια του τουριστικού μας προϊόντος.  Οι τουριστικές μας υπηρεσίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ποιότητα του περιβάλλοντος, αποτελώντας σημαντική αφετηρία ανταγωνιστικής διάκρισης.

 

 

H τουριστική στρατηγική αναγνωρίζει ότι η ποικιλότητα και η ποιότητα των φυσικών πόρων συνιστά ουσιαστικό συγκριτικό πλεονεκτήματα για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων που σχεδίασε και υλοποίησε ο ΚΟΤ, σε συνεργασία με τους εταίρους του στον τουρισμό στην Κύπρο και το εξωτερικό, βλέπει τις προσπάθειες του να αποδίδουν καρπούς.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΚΟΤ υπογραμμίζει πως υπήρξε πρωτοστάτης στην καθιέρωση του θεσμού της γαλάζιας σημαίας. Οι θάλασσες της Κύπρου είναι από τις καθαρότερες σε όλη την Ευρώπη. Η διάκριση αυτή έχει απονεμηθεί σε 57 παραλίες της Κύπρου.

Η πενταετής συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού, του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (Cyprus Sustainable Tourism Initiative – CSTI) και της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης του Ηνωμένου Βασιλείου “The Travel Foundation”, φέρνει την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωσή της ως αειφόρου τουριστικού προορισμού γιατί θέλουμε και γιατί μπορούμε.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος για την αειφορία του τουρισμού της Κύπρου που αποτελεί την κύρια δύναμη της οικονομίας μας, ο ΚΟΤ διαβεβαιώνει ότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του μέσα από στοχευμένα προγράμματα. «Η προσπάθεια μας είναι άοκνη. Προστατεύοντας το περιβάλλον και διασφαλίζουμε ποιότητα ζωής για τους Κύπριους πολίτες και τους ξένους επισκέπτες  που διαχρονικά δείχνουν την αγάπη τους προς το νησί μας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν συλλογικά για μια Κύπρο πιο πράσινη και πιο οικολογική και ας είμαστε καταναλωτές με επίγνωση και ευθύνη, γιατί το περιβάλλον δεν αφορά μόνο στο σήμερα αλλά και το αύριο, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές», υπογραμμίζει.

Δειτε Επισης

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Hermes Airports: Δεσμευμένα στην προώθηση του τουρισμού τα αεροδρόμια της Κύπρου-Στόχος η συνεχής βελτίωση
Γιατί δεν κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση για τα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-«Ένα βήμα πίσω, για να γίνουν δύο μπροστά»
Orthodoxou Travel: Πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με Journey Mentor-Τι προβλέπει η συμφωνία
Θάνος Μιχαηλίδης: Θεμέλιος λίθος για την ενδυνάμωσή του το rebranding του τουριστικού μας προϊόντος
H Handwritten Collection της Accor τώρα και στην Κύπρο