powered by

VTT Vasiliko: Ένα από τα μεγαλύτερα projects στην Κύπρο

Στην κατηγορία των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων, στην οποία εντάσσονται έργα όπως τα αεροδρόμια της χώρας και η μαρίνα Λεμεσού, βρίσκεται πλέον και το τερματικό καυσίμων της VTTV στο Βασιλικό. 

Η πρώτη φάση του τερματικού έχει ολοκληρωθεί και το ύψος της επένδυσης άγγιξε τα 220 εκ. ευρώ.  Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει τέλος του 2015 και το κόστος της θα είναι γύρω στα 105 εκ. ευρώ. 

Το Τερματικό διαθέτει 28 δεξαμενές, 544,000 κ.μ. αποθηκευτικούς χώρους, προβλήτα που εκτείνεται 1,5 χλμ στην ανοικτή θάλασσα και 4 σημεία πρόσδεσης δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας από 5,000 μέχρι 160,000 τόνων. 

Τα εγκαίνια του τερματικού αποθήκευσης και διαχείρισης  πετρελαιοειδών της VTT VASILIKO LTD τέλεσε κατά την διάρκεια σεμνής εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Τριμιθούντος Βαρνάβα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VTT Vasiliko Ltd, Γιώργος Παπαναστασίου, επισήμανε ότι το έργο έχει κατασκευαστεί με τις υψηλότερες τεχνολογικές προδιαγραφές του Ομίλου VTTI, είναι απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον και υπερπληροί τις πρόνοιες της Κυπριακής νομοθεσίας. 

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της VTTIB.V. Rob Nijst είπε ότι «ως επενδυτές του τερματικού αισθανόμαστε περήφανοι που μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει καταφέραμε να κατασκευάσουμε ένα υπερσύγχρονο Τερματικό, το οποίο θα αναβαθμίσει την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας και θα ενισχύσει την κυπριακή οικονομία».  

Δειτε Επισης

«Αλώβητες» από τους δασμούς Τραμπ οι κυπριακές τράπεζες-Βλέπει θετικές προοπτικές για Τρ. Κύπρου και Ελληνική ο Fitch
Ο ΤΙΤΑΝ στη λίστα των Financial Times «Europe’s Climate Leaders» για δεύτερη χρονιά
British Council και Invest Cyprus συνεργάζονται για προώθηση της διακρατικής εκπαίδευσης και των επενδυτικών προοπτικών
Τα βραβευθέντα προϊόντα των 12ων IN Business Grocery Retail Awards (pics)
Μάριος Λουκαΐδης: Αναμένεται σημαντική επιτάχυνση στις συγχωνεύσεις και εξαγορές-Η δυναμική του λιανεμπορίου στην Κύπρο
Στην Prodea Investments σχεδόν το 100% της MHV-Απέκτησε ποσοστό 20% από την Flowpulse έναντι €92,3 εκατ.
Μάριος Αντωνίου για e-kalathi: Να αποφεύγονται παρεμβάσεις που δημιουργούν στρεβλώσεις στο λιανεμπόριο-Η αγορά αυτορυθμίζεται
XM: Στηρίζει την προσπάθεια προώθησης ίσων ευκαιριών και προσβασιμότητας στον αθλητισμό
Ξεκαθαρίζει για την συμμετοχή αθλητών σε διεθνές τουρνουά στην Αθήνα η Ομοσπονδία Wushu Kung Fu
Στην...πρίζα και οι εταιρείες στον τομέα των τεχνολογιών φόρτισης-Έντονη ανησυχία για την περικοπή χορηγιών για ηλεκτρικά