Χατζηαδάμου: Η αγορά λειτουργεί σωστά με το νέο ωράριο

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η αγορά λειτουργεί σωστά με το νέο ωράριο. Αυτό τόνισε ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου  Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου, εκ μέρους του Προέδρου Χαράλαμπου Παπαντωνίου, στο 12th Cyprus Grocery Retail Conference, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton Park.

Αναφερθείς στα θέμα που απασχολούν το λιανικό εμπόριο τόνισε ότι το πιο επίκαιρο αυτή τη στιγμή είναι το ωράριο των καταστημάτων. Όπως είπε, ο καταναλωτής είναι ο αιμοδότης του λιανικού εμπορίου και αν θέλουμε να δώσουμε προοπτική και μέλλον πρέπει να εστιαστούμε στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή. «Για πιο φορά εδώ και δεκαετίες η αγορά λειτουργεί σωστά με το νέο ωράριο. Μικρές και μεσαίες υπεραγορές, έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους φούρνους ειδικά την Κυριακή», τόνισε.

Γι’ αυτό όπως είπε, όλα τα καταστήματα θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούν και την Κυριακή. Και πρόσθεσε: «Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε θα πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά και να παίρνουμε τα μηνύματα των καιρών».

Άλλα θέματα του λιανικού εμπορίου, όπως είπε είναι η ανεξέλεγκτη κατάσταση σ’ ότι αφορά στη λειτουργία των παράνομων υπεραγορών που ξεφυτρώνουν μέσα σε μια νύχτα σε αποθήκες και εργοστάσια. «Λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη καμία αρμόδια αρχή ούτε Πολεοδομία ούτε κανένα. Η αδράνεια και η αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών ενισχύει αυτή τη  κατάσταση. Οι υπεραγορές αυτές αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των άλλων επιχειρήσεων», επεσήμανε. Ανέφερε τέλος, πως το παράλληλο εμπόριο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Δειτε Επισης

Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων στην Κίνα η Κύπρος-Βραβεύτηκαν κουμανδαρία και χαλλούμι
Toyota Κύπρου: Επένδυση στην καινοτομία και εκπαίδευση των τεχνικών της
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Tα νέα κεντρικά γραφεία της Σκλαβενίτης Κύπρου-Τετραώροφο κτίριο έκτασης 2.000 τ.μ. στη Λεμεσό
Νίκος Σαρρής: Νέα άλματα για την Εύρηκα, στρατηγικές συνεργασίες και εδραίωση στην ανατολική Ευρώπη
Ιταλία: Ζητά να επανεξεταστεί άμεσα η κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ε.Ε.
Κέρδη €3,5 εκ. το πρώτο εξάμηνο για την ΚΕΟ-Αυξημένος κατά 11,9% ο κύκλος εργασιών
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Σε ποια χώρα είναι περισσότερα από τα βενζινοκίνητα
Τα brands αυτοκινήτων που επιλέγουν οι αγοραστές-Τρέχουν με φόρα οι εγγραφές