Στις 29 Ιουλίου έρχονται τα Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των Windows 10 θα γίνει στις 29 Ιουλίου ταυτόχρονα σε 190 χώρες. Το σημαντικό είναι ότι για τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1 το λογισμικό θα είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν οπότε εκατομμύρια χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους χωρίς κόστος.

«Τα Windows 10 νέας γενεάς έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Microsoft Terry Myerson. «Τα Windows 10, ανταποκρίνονται στο όραμά μας για μια πιο προσωπική εμπειρία στη χρήση συσκευών υπολογιστών, που ορίζεται από την εμπιστοσύνη στον τρόπο που προστατεύουμε και σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα, την εμπειρία εργασίας σε όλες τις συσκευές και τη φυσική αλληλεπίδραση – λειτουργία μεταξύ συσκευών Windows περιλαμβανομένων ενεργειών ομιλίας, αφής, εντοπισμού (ink) και ολογραμμάτων».

Μία από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις των Windows 10 από τα Windows 8 είναι η επαναφορά του Start Menu το οποίο ζητούσαν επίμονα οι χρήστες από την αρχή της κυκλοφορίας των Windows 8. Παράλληλα το νέο λογισμικό τους επιτρέπει να βρίσκουν τα αρχεία τους, τις εφαρμογές που ξεχωρίζουν καθώς και τα τις προτιμήσεις τους (favorites) πιο εύκολα.
Τα Windows 10 περιλαμβάνουν Windows Defender για δωρεάν προστασία από κακόβουλα λογισμικά, ενώ η Microsoft δεσμεύεται να παρέχει συνεχείς αναβαθμίσεις ασφαλείας για όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Με βελτιστοποιημένο πληκτρολόγιο και λειτουργίας αφής (touch), τα Windows 10 έχουν σχεδιαστεί για να είναι συμβατά με τις συσκευές αλλά και τις εφαρμογές.

Οι καινοτομίες που αλλάζουν την εμπειρία των χρηστών
Τα Windows 10 έχουν προσθήκες που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία των χρηστών τους όπως το Cortana που μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και προσαρμόζει το περιβάλλον αναλόγως, το νέο browser Microsoft Edge που θα αντικαταστήσει τον Explorer, το Continuum που συνδέει τις συσκευές ώστε η εμπειρία να είναι παρόμοια είτε δουλεύετε σε desktop ή tablet ή κινητό.

Αρχίζοντας από σήμερα, οι χρήστες εάν θέλουν, μπορούν να  κάνουν προ-κρατήσουν την αναβάθμιση τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Windows.com.

 

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων