Powered by

Ντράγκι: Στόχος μια ισχυρή συμφωνία για την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι γι` αυτό χρειάζεται να συναφθεί μια "ισχυρή συμφωνία" ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη", τόνισε ο κ. Ντράγκι, κάνοντας λόγο περί μιας "κοινής βούλησης" και μιας "σθεναρής αποφασιστικότητας" για την εξεύρεση λύσης.

Όμως γι` αυτό "χρειάζεται μια ισχυρή συμφωνία", η οποία "θα οδηγήσει σε ανάπτυξη, θα εμπεριέχει κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά θα είναι επίσης βιώσιμη από δημοσιονομική άποψη και θα διασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα" της Ελλάδας, επέμεινε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΚΤ.

Αυτά τα κριτήρια μετρούν για την ΕΚΤ, αλλά επίσης και για τους άλλους δύο θεσμούς που διαπραγματεύονται με την Αθήνα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνισε. Ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Οι δύο πλευρές, η Τρόικα και οι κυβέρνηση της Ελλάδας, έχουν η καθεμιά "μια σειρά προτάσεων", επισήμανε ακόμη. Ο κ.Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν θα βρίσκεται απόψε στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στον πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τις ελληνικές προτάσεις, που εκτείνονται σε 46 σελίδες. Η Τρόικα εργάζονται πάνω στις δικές τους προτάσεις, οι οποίες αποτελούν, κατά το Βερολίνο, "τη βάση των συζητήσεων".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
Προς πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου η Ελλάδα-Το σχέδιο και το μήνυμα σε διεθνείς επενδυτές
Σε καθεστώς παρακολούθησης από Stoxx το Χρηματιστήριο Αθηνών-Προς αναβάθμιση σε ανεπτυγμένη αγορά