Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από τη FIFA

Την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της FIFA υπέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ, τρεις ημέρες μετά την επανεκλογή του για πέμπτη φορά στην ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Ο Μπλάτερ συγκάλεσε έκτακτη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.

«Μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 η FIFA θα εκλέξει νέο πρόεδρο» δήλωσε προς έκπληξη όλων ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Θέλω το καλύτερο για τη FIFA και για το ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία. Οι εκλογές τελείωσαν, οι μάχες που έχουμε μπροστά μας όχι. Η FIFA έχει ανάγκη από μια σημαντική αναδιάρθρωση, κι αυτός είναι ο λόγος που συγκάλεσα έκτακτο συνέδριο, έτσι ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος» πρόσθεσε ο Μπλάτερ, στη σκιά του σκανδάλου που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο από την περασμένη εβδομάδα.

Η επανεκλογή Μπλάτερ, την περασμένη Παρασκευή, έγινε ενώ μία ημέρα πριν το FBI είχε προβεί σε συλλήψεις αξιωματούχων της FIFA, στη Ζυρίζη, με την κατηγορία της διαφθοράς.

Τελικώς οι αρχαιρεσίες διεξήχθησαν σε πολύ βαρύ κλίμα, ο αντίπαλος του Ελβετού, ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν αποσύρθηκε πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος, αλλά από την επομένη της εκλογής Μπλάτερ η κατάσταση έγινε... εκρηκτική.

Η πρόταση που «έπεσε στο τραπέζι» από την αγγλική ομοσπονδία για μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2018 με ένα «εναλλακτικό Παγκόσμιο Κύπελλο» βρήκε έδαφος στο παγκόσμιο στερέωμα, ενώ οι συνεχείς επικρίσεις εναντίον του προέδρου τού δημιούργησαν μεγάλη πίεση.

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών

Ο υπό παραίτηση Πρόεδρος της FIFA ερευνάται από τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ και τους ανακριτές του FBI σε σχέση με τα το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ανώνυμη πηγή.

Τα νέα για έρευνα στον Μπλάτερ μεταδόθηκε, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Ρόιτερς, από τους New York Times καθώς και από το δίκτυο ABC News. Από την άλλη, η FIFA δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για έρευνα στον Πρόεδρο της. 

Δειτε Επισης

Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Νέα διεθνής διάκριση για τον Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Δρ. Σωτήρη Καλογήρου από το ScholarGPS
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία