Powered by

Ταξιδιωτικές οδηγίες εκδίδουν χώρες για τα περιοριστικά στην Ελλάδα

Βραδυφλεφγή «βόμβα» και για τον τουρισμό αποτελεί η δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και η οποία επιτείνεται από την απόφαση να μείνουν κλειστές οι τράπεζες για έξι ημέρες και να επιβληθούν capital controls.

Ήδη οχτώ χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Πολωνία, Σουηδία) εξέδωσαν νέες συστάσεις και οδηγίες προς τους τουρίστες που βρίσκονται ή θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να έχουν επιπλέον μετρητά για να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση.

Χαρακτηριστική η εικόνα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τουρίστες να συνωστίζονται στα ΑΤΜ μαζί με απλούς πολίτες προκειμένου να ανεφοδιαστούν με μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος» η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά θα συγκαλέσει ειδική σύσκεψη στη Λεωφόρο Αμαλίας με τη συμμετοχή του γ.γ. ΕΟΤ κ. Πάνου Λειβαδά, με στόχο την ανάσχεση της αρνητικής δημοσιότητας που επηρεάζει την τουριστική αγορά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην εκστρατεία ενημέρωσης των tour operators του εξωτερικού θα συμμετάσχουν τόσο τα γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ όσο και οι πρεσβείες.

Τι λένε τα ευρωπαϊκά υπουργεία Εξωτερικών
Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς που μένουν ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Κυριακή.

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς για τις συνθήκες ρευστότητας στη χώρα μας και τα εμπόδια στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Στην ανακοίνωσή του καλεί, μεταξύ άλλων τους Αμερικανούς να μεταφέρουν μαζί τους περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών και να διασφαλίσουν πως έχουν αρκετά μετρητά ανά χείρας για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Την ίδια ώρα, προτείνει στους ταξιδιώτες να είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την ασφάλειά τους και να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις καθώς μπορούν να εκδηλωθούν αναταραχές.

Το Γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει πως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην χώρα, οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις και «προβληματικά σημεία» και γι' αυτό καλεί τους Γερμανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά.

Τo Foreign Office (βρετανικό ΥΠΕΞ) προχώρησε στην αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα ως προς την ανάγκη οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. «Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους την πιθανότητα οι τραπεζικές υπηρεσίες να περιοριστούν με έκτακτη ανακοίνωση. Εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ρεπόρτερ της ΕΡΤ μετέδωσε το πρωινό της Δευτέρας, 29 Ιουνίου, ότι οι αναλήψεις τουριστών με κάρτες ξένων τραπεζών δεν έχουν όριο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής