Powered by

Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα και αναλαμβάνει πρωτοβουλία

Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Αυτό που συνέβη δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Μ. Σαπέν, τονίζοντας ότι η Γαλλία εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην  υρωζώνη. Σημείωσε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ωστόσο δημιουργεί μια προβληματική κατάσταση σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ανέφερε δε ότι αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στο Eurogroup. Είπε, επίσης, ότι είτε πριν είτε μετά την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να επαναρχίσουν  οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα προβλήματα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο Μ. Σαπέν είπε ότι όποια και αν είναι αυτά, δεν οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Μ. Σαπέν σημείωσε, τέλος, ότι η Γαλλία ήταν και είναι υπέρ της ρύθμισης του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών