HANDY SPA: Όταν η φροντίδα γίνεται βιολογική

Ό,τι βιολογικό κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη εκτίμηση ανάμεσα στους ψαγμένους καταναλωτές. Από το λιανεμπόριο στην εστίαση μέχρι και την προσωπική φροντίδα, όπου δραστηριοποιείται η Handy Spa.


Όταν τα κλασικά σαπούνια περιποίησης αποδείχθηκαν το αίτιο πρόκλησης αλλεργίας στον ίδιο και ακολούθως ήρθε από τον δερματολόγο η σύσταση για χρήση 100% φυσικού σαπουνιού, δόθηκε στον Ανδρέα Ιωάννου το έναυσμα να αναζητήσει αρχικά την ιδανική για τον εαυτό του συνταγή και να την υλοποιήσει, δυσκολευόμενος να βρει την κατάλληλη στην αγορά. Έψαξε, μελέτησε και προχώρησε. Το αποτέλεσμα άρεσε όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στο περιβάλλον του και ήταν τότε που άρχισε να γεννιέται η ιδέα για μια επιχείρηση με βιολογικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης. Κάπως έτσι γεννήθηκε η εταιρεία Handy Spa.

Η αναζήτηση της κατάλληλης συνταγής φυσικού σαπουνιού ήταν μεγάλη υπόθεση για τον Ανδρέα Ιωάννου, managing director της εταιρείας. Γνώριζε ότι τα πρώτα σαπούνια δημιουργήθηκαν από Ινδιάνους κι έφτασε μέχρι εκεί: «Συναντήθηκα με Ινδιάνους που ακόμα χρησιμοποιούν την αυθεντική συνταγή και με έμαθαν τις βασικές πτυχές αυτής της πανάρχαιας τεχνικής». Μετά από μια τριετή έρευνα με εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών - χημικών, τεχνολόγων τροφίμων και βοτανολόγων - η συνταγή εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε μια καινοτόμος φόρμουλα: « Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των σαπουνιών είναι βιολογικό ελαιόλαδο, τρία διαφορετικά είδη βιολογικού γάλακτος, αιθέρια έλαια και φυτικά λάδια. Τα εισάγουμε από Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία και Αραβικά Εμιράτα».

 

Το 2014 η εταιρεία πήρε άδεια για παραγωγή χειροποίητου βιολογικού σαπουνιού και τα 20 διαφορετικά είδη σαπουνιών που παράγει είναι δερματολογικά ελεγμένα και υποαλλεργικά. «Είναι εγκεκριμένα ως προϊόντα ποιότητας και ασφάλειας από τις φαρμακευτικές υπηρεσίες και πιστοποιημένα από το κρατικό χημείο με άριστα αποτελέσματα ανάλυσης», επισημαίνει ο κ. Ιωάννου. Επίσης, είναι όλα γνωστοποιημένα στην πύλη κοινοποίησης καλλυντικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPNP).

 

Σημειώνεται ότι το Handy Spa παράγει ένα πράσινο προϊόν με μηδέν τοξικά απόβλητα και ατμοσφαιρική ρύπανση και η εταιρεία έχει υποβάλει υποψηφιότητα για βράβευση σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οικολογικούς οργανισμούς. Τα μελλοντικά σχέδια της περιλαμβάνουν επέκταση της γκάμας προϊόντων σε χειροποίητες κρέμες προσώπου, αλλά και προώθηση των προϊόντων της στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

Volkswagen: Αναθεώρησε τις προοπτικές της για το 2024-Πιο αδύναμη απόδοση από την αναμενόμενη
Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy