Αυξημένη η κατανάλωση στο λιανικό εμπόριο

Αύξηση κατέγραψε το λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον μήνα Απρίλιο 2015 αυξήθηκε κατά 3,1% και έφτασε στις 82,6 μονάδες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2015 ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στα ηλεκτρικά είδη και έπιπλα που έφτασαν στις 85,6 μονάδες τον Απρίλιο του 2015 σε σχέση με 69,3 μονάδες τον Απρίλιο 2014 και στον εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιβλία και άλλα με 84,4 μονάδες τον Απρίλιο 2015 σε σχέση με 78 μονάδες τον Απρίλιο του 2014.

Παράλληλα, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον μήνα Απρίλιο 2015 μειώθηκε οριακά κατά 0,1% και έφτασε στις 83,0 μονάδες  σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2015, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 0,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κωτσόβολος: Ενώνει δυνάμεις και καλεί τους καταναλωτές να κάνουν react σε μια μεγάλη δράση ανακύκλωσης
Μικρή άνοδος στο χονδρικό εμπόριο το δ’ τρίμηνο του 2024, μεγαλύτερη αύξηση στα οχήματα
Kings Avenue Mall: Φιλανθρωπικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης
Τα προϊόντα Doctor’s Formulas η νέα προσθήκη στην γκάμα της KYPROPHARM
Νέα ειδοποίηση για ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Μειώθηκε σε 69.516 ο συνολικός αριθμός ανακλήσεων για αερόσακους
Άσκηση εκκένωσης στο Metropolis Mall-Το σενάριο που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία
Το Foody εντάσσεται στο σχέδιο επιβράβευσης καρτών «Ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου-Προνόμια και βαθμοί
Αύξηση €213 εκατ. στο έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2024-Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κύπρου
Λιγότεροι οι Κύπριοι που έχουν προβλήματα με διαδικτυακές αγορές-Τα στοιχεία για την Ε.Ε.
Έφεραν ντομάτες από την Αίγυπτο και τις...βάφτισαν κυπριακές-Οι δύο νομοθεσίες και οι ενέργειες του Τμ. Γεωργίας