Παράθυρο καινοτομίας από τη Microsoft στην Κύπρο

Άνοιξε τις πύλες του το Microsoft Innovation Center στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, κατά  διάρκεια λαμπερής εκδήλωσης παρουσία του προέδρου κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης της Microsoft Don Grantham.

Tο πρώτο Microsoft Innovation Center λειτούργησε το 2002 και από τότε έχουν δημιουργηθεί πέραν των 110 κέντρων σε 38 χώρες. Τα κέντρα μπορούν να επισκεφτούν φοιτητές, επιχειρηματίες,  ακαδημαϊκοί, ερευνητές. Όλα τα κέντρα αφουγκράζονται τις τοπικές ανάγκες σε θέματα τεχνολογίας, παρόλο που ακολουθούν κοινές προδιαγραφές.

Μιλώντας στην κάμερα του InBusinessNews ο Πρόεδρος κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης της Microsoft Don Grantham, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ιnnovation Center της Κύπρου δεν θα υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα κέντρα, συμπλήρωσε επίσης ότι για την Microsoft  η επένδυση σε ένα κέντρο ήταν μια κορυφαία προτεραιότητα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και τις δυνατότητες της περιοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Κύπρου Γιώργος Πετρακίδης μίλησε για τη σημασία της δημιουργίας του κέντρου για την Κύπρο.

Ο CEO του Εuropean University Cyprus Xριστόφορος Χατζηκυπριανού τόνισε ότι θα δώσει ευκαιρία στον κόσμο των επιχειρήσεων να γνωρίσει από κοντά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ θα συντείνει στην καινοτομία και στην έρευνα.

Kατά τη διάρκεια της τελετής η Microsoft  και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ευχαρίστησαν τους corporate partners που συνέβαλαν προκειμένου το Innovation Center να γίνει πραγματικότητα.

H τελετή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Microsoft Innovation Center.
Η δημιουργία του Microsoft Innovation Center στην Κύπρο δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στήριξη των πιο κάτω συνεργατών: Bernhard Schulte Shipmanagement, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP CYPRIALIFE, μέλη του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS,Cyprus Computer Society, Cyta, Exxon Mobil, EY Cyprus,  Gnomi Communication Consultants, Headcandy, IN Business magazine, Laureate International Universities, Logicom Solutions και NetU.

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων