ΚΕΒΕ: Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Κύπρου - Βιετνάμ

Ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων Κύπρου – Βιετνάμ, προωθεί το ΚΕΒΕ. Σε εκδήλωση που έγινε στις 19 Ιουνίου στη Λευκωσία συζητήθηκαν τα δεδομένα των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και εξετάστηκαν οι τρόποι για βελτίωση τους. 

Σε χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη, που ανέγνωσε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Δημητρίου, αναφέρθηκε ότι το διμερές εμπόριο Κύπρου – Βιετνάμ βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, όμως οι προοπτικές αύξησης του είναι μεγάλες. Μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τονίστηκε πιστεύουμε ότι οι δύο χώρες θα έρθουν πιο κοντά και θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους τομείς για μια υποσχόμενη επιχειρηματική συνεργασία.

Θέλουμε να πιστεύουμε πρόσθεσε ότι η σημερινή εκδήλωση θα αναδείξει τους τομείς επιχειρηματικής συνεργασίας και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα μας, ώστε οι δύο χώρες να ενισχύσουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις τους.

Εμείς ως ΚΕΒΕ, συνέχισε, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε το Βιετνάμ μια χώρα με πολλές προοπτικές.

Στα πλαίσια αυτά, η Κύπρος μπορεί να προσφέρει στο Βιετνάμ τεχνογνωσία και εμπειρία σε πολλούς τομείς, όπως είναι οι υπηρεσίες, ο τουρισμός, η γεωργία κλπ.

Είμαστε σίγουροι ότι με σωστές κινήσεις οι δύο χώρες μπορούν να βρουν πολλά σημεία αλληλοσυμπλήρωσης των οικονομιών τους και αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Κύπρου  - Βιετνάμ.
 
Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρέσβης του Βιετνάμ κ. Nquyen Hoang Long, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πιέρος Πιερή, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα. Νέλλη Κουλία και ο εκπρόσωπος του CIPA κ. Μάριος Γιωργούδης. 

Δειτε Επισης

Κωτσόβολος: Ενώνει δυνάμεις και καλεί τους καταναλωτές να κάνουν react σε μια μεγάλη δράση ανακύκλωσης
Μικρή άνοδος στο χονδρικό εμπόριο το δ’ τρίμηνο του 2024, μεγαλύτερη αύξηση στα οχήματα
Kings Avenue Mall: Φιλανθρωπικές δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης
Τα προϊόντα Doctor’s Formulas η νέα προσθήκη στην γκάμα της KYPROPHARM
Νέα ειδοποίηση για ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Μειώθηκε σε 69.516 ο συνολικός αριθμός ανακλήσεων για αερόσακους
Άσκηση εκκένωσης στο Metropolis Mall-Το σενάριο που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία
Το Foody εντάσσεται στο σχέδιο επιβράβευσης καρτών «Ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου-Προνόμια και βαθμοί
Αύξηση €213 εκατ. στο έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου το 2024-Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κύπρου
Λιγότεροι οι Κύπριοι που έχουν προβλήματα με διαδικτυακές αγορές-Τα στοιχεία για την Ε.Ε.
Έφεραν ντομάτες από την Αίγυπτο και τις...βάφτισαν κυπριακές-Οι δύο νομοθεσίες και οι ενέργειες του Τμ. Γεωργίας