Η σημασία του Microsoft Innovation Center για την Κύπρο

Η κάθοδος του προέδρου κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης της Microsoft, Don Grantham, αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την Κύπρο όσο και για την εγχώρια αγορά ΙΤ, αφού ο κολοσσός πληροφορικής έχει πλέον και στη χώρα το δικό του Innovation Center.

Ο Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, CEO του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, στο οποίο φιλοξενείται το Innovation Centre και ο Γιώργος Πετρακκίδης, γενικός διευθυντής της Microsoft στην Κύπρο μιλούν στο InBusinessNews για τη σημασία δημιουργίας του Innovation Center.

«Καινοτομία στην πράξη»
Ο CEO του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Εuropean University Cyprus κληθείς να απαντήσει τι σημαίνει η δημιουργία του Microsoft Ιnnovation Center για το ακαδημαϊκό ίδρυμα απάντησε: «Καινοτομία στην πράξη».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα δώσει ευκαιρία στο κόσμο των επιχειρήσεων να γνωρίσει από κοντά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ θα συντείνει και στην καινοτομία και στην έρευνα.

«Η συνύπαρξη των δύο κολοσσών στην Κύπρο- του κολοσσού της τεχνολογίας Microsoft και του κολοσσού της εκπαίδευσης Laureate -  δίνουν το μήνυμα ότι η Κύπρος μπορεί να καταστεί κέντρο εκπαίδευσης και τεχνολογίας» συμπλήρωσε ο δρ. Χατζηκυπριανού.

Παράλληλα, ο CEO του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου σημείωσε: «Συνεισφέρει στο να μικρύνει το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και της πραγματικής βιομηχανίας».

Σχολιάζοντας την κάθοδο του πρόεδρου κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης της Microsoft, Don Grantham, στην Κύπρο ο δρ. Χατζηκυπριανού τόνισε: «Η άφιξη του κ. Grantham δείχνει την εμπιστοσύνη που δείχνει η Microsoft στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Να σημειώσω ότι είναι το μοναδικό κέντρο που υπάρχει στην Κύπρο και ένα από τα 110 που υπάρχουν σε 38 χώρες».  

Εργαλείο στα χέρια κυβέρνησης, οργανισμών και νέων
Ο Γιώργος Πετρακίδης τόνισε: «To Innovation  Center είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο. Σκοπός του είναι να αγγίξει όλων των ειδών επιχειρήσεις, θα είναι στη διάθεση όλων των κυβερνητικών οργανισμών. Σκοπός του επίσης είναι να βοηθήσει την νεολαία να αναδείξει τις ικανότητες και δεξιότητες της».

Παράλληλα, ο κ. Πετρακκίδης τόνισε: «Η Microsoft επενδύει στην Κύπρο από το 2002 επενδύοντας στις τοπικές επιχειρήσεις. Η γνώση και η καινοτομία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι καταλυτικά για την ανάπτυξη της οικονομίας και ήταν φυσικό επακόλουθο για μας να δημιουργήσουμε ένα Microsoft Innovation Center.
Το κέντρο θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υποσχόμενων start ups καθώς και την υποστήριξη τις νεολαίας».

Αναφερόμενος στην κάθοδο του Don Grantham στην Κύπρο ο Γιώργος Πετρακκίδης σημείωσε: «Eίναι μεγάλη τιμή τόσο για την Micrososft Κύπρου όσο και για τη χώρα γενικότερα η επίσκεψη ενός ανθρώπου με τέτοιο βεληνεκές. Εκτός από το opening του Innovation Centre θα έχει συναντήσεις τόσο με αξιωματούχους τις κυβέρνησης όσο και με τοπικούς παράγοντες. Επίσης θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με το start-up association».

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων