Εγκαινιάστηκε το Microsoft Innovation Center Κύπρου

Στην τελετή εγκαινίων του Microsoft Innovation Center στην Κύπρο παρευρέθηκε μεταξύ άλλων εκλεκτών καλεσμένων και ο πρόεδρος κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης της Microsoft, Don Grantham. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αποστολή και τους στόχους της Microsoft καθώς και στο ρόλο που διαδραματίζουν τα κέντρα καινοτομίας της.

«Η βασική αποστολή μας στη Microsoft είναι να ενδυναμώσει κάθε άτομο και οργανισμό στον πλανήτη για να επιτύχουν περισσότερα σε αυτόν τον κόσμο της κινητής επικοινωνίας και του cloud», ανέφερε ο κ. Grantham.

«Μέσω των υπηρεσιών τεχνολογίας τις οποίες προσφέρουμε, τις συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και τις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δίνουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να “κυνηγήσουν” ιδέες που τροφοδοτούν την καινοτομία και την επιχειρηματική διορατικότητα δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και απασχόληση», τόνισε.

Ο Don Grantham σημείωσε την ισχυρή δέσμευση για την υποστήριξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεων να αντιληφθούν τη δυναμική που παρουσιάζουν. «Η επένδυση σε ένα Microsoft Innovation Center στην Κύπρο, ήταν μια κορυφαία προτεραιότητα για εμάς, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και τις δυνατότητες που βλέπουμε στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Grantham «τα Microsoft Innovation Centers είναι υπερσύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις οι οποίες προωθούν την καινοτόμο έρευνα, με βάση τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού και με τη συμμετοχή κυβερνητικών και μη-κυβερνητικών ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών οργανισμών».

Τα κέντρα είναι ανοικτά για ακαδημαϊκούς ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής, επιχειρηματίες, start-ups, αλλά και φοιτητές με πάθος για τη δημιουργία κάτι καινούργιου με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Grantham: «Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 27 κέντρα σε 33 αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και πάνω από 100 σε ολόκληρο τον κόσμο».

Οι δραστηριότητες του Microsoft Innovation Center Κύπρου
Το Microsoft Innovation Center στην Κύπρο θα επικεντρωθεί σε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και ανθρώπινου δυναμικού, στη συνεργασία επιχειρήσεων με τη βιομηχανία, στη δοκιμή e-governance προγραμμάτων, στην ενίσχυση της τοπικής καινοτομίας και στην υποστήριξη πέραν των 70 startup εταιρειών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, «θα προσφερθούν πάνω από 100 τεχνικά και επιχειρηματικά σεμινάρια για τις τοπικές επιχειρήσεις πληροφορικής και δομημένα προγράμματα απασχόλησης για τους φοιτητές κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του».

Επιπρόσθετα, «το Κέντρο θα υποστηρίζει κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας». Ακόμη, «οι φοιτητές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το κέντρο για συναντήσεις, παρουσιάσεις ή μια απλή περιήγηση στον κόσμο της τεχνολογίας και θα διοργανώνονται διαγωνισμοί πληροφορικής μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών».

Στην ομιλία του ο κ. Grantham δήλωσε πως: «Η Microsoft Κύπρου στοχεύει να αποτελέσει ένα πραγματικό εταίρο για την ανάπτυξη της χώρας. Μέσα από τα χρόνια, έχει μια σημαντική παρουσία στην αγορά, όχι μόνο ως πρωτοπόρος στον κλάδο της τεχνολογίας, αλλά και ως μια εταιρεία με μια πλούσια κληρονομιά μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της».

«Από μια περιφερειακή προοπτική, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη σταθερή υποστήριξή μας προς την Κύπρο, αντιμετωπίζοντας τις νέες προκλήσεις και τις προσπάθειες για την ευημερία της χώρας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Grantham, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την υποστήριξη του στο Microsoft Innovation Center Κύπρου καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για την εταιρική συνεργασία και τη διάθεση του χώρου.





 

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων