Powered by

Τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη στην Ελλάδα

Με την Ελλάδα, τις επαφές στις Βρυξέλλες και τις όποιες προοπτικές για συμφωνία ασχολούνται διεθνή ΜΜΕ. Ο παλμός της επικαιρότητας κτυπά στη βελγική πρωτεύουσα, εκεί όπου οι θεσμοί της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επιδιώκουν σε μια ύστατη, μεγάλη προσπάθεια να βρουν διέξοδο από το βασανιστικό ελληνικό πρόβλημα.

Bloomberg
Με δύο ρεπορτάζ του στις ψηλές του θέσεις το Bloomberg αναφέρεται στην ελληνική κρίση. Το κύριο θέμα του διεθνούς, οικονομικού δικτύου αναφέρεται στη νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς, ενώ δευτερεύον θέμα ασχολείται με προειδοποιήσεις της JP Morgan τονίζει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας λόγω της αβεβαιότητας σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις.

Wall Street Journal
Στο οριακό σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι επαφές Ελλάδας-δανειστών αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ). Την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική έκδοση της WSJ παρατίθεται σειρά ρεπορτάζ για την κρίση στην Ελλάδα, το σχέδιο β’ που μπορεί να έχει η χώρα αλλά και τη τάση των αγορών έναντι κατάστασης.

Financial Times
Ειδικό αφιέρωμα για τις εξελίξεις επί του ελληνικού ζητήματος φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times (FT). Το αφιέρωμα δημοσιεύει τέσσερα ρεπορτάζ τα οποία αναφέρονται στους φόβους πλουσίων στην Ελλάδα, προειδοποιήσεις Ευρωπαίων προς την Ελλάδα, αλλά σε φόβους ανατολικών κρατών της Ευρώπης αναφορικά με σενάρια αλυσιδωτών επιπτώσεων από την Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Reuters
Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται σε καλή εξέλιξη την οποία εντοπίζει στην πρόταση της Ελλάδας προς τους θεσμούς, η οποία φαίνεται –σε πρώτη φάση- να αντιμετωπίζεται θετικά από τους εταίρους της χώρας.

 Euronews
Το ευρωπαϊκό, ειδησεογραφικό δίκτυο τονίζει την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επαφές και τις συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κρατών κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, 22 Ιουνίου.

Deutsche Welle
Η γερμανική Deutsche Welle κάνει εκτενή αναφορά στο ελληνικό ζήτημα αναφέροντας πως οι γερμανικές εφημερίδες ασχολούνται με την Ελλάδα και τις συζητήσεις ενόψει Eurogroup και Συνόδου Κορυφής.

BBC
Σε θέση πρώτου θέματος φιλοξενεί το ρεπορτάζ της για τις εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα το βρετανικό BBC. Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του BBC αναφέρεται στην έναρξη πολιτικών επαφών για το ελληνικό ζήτημα, κάνοντας παράλληλα αναφέρεται στις άμεσες ανάγκες αποπληρωμής χρέους από την Ελλάδα.

Al Jazeera
Το αραβικό δίκτυο Al Jazeera αναφέρεται στη Σύνοδο Κορυφής και στο Eurogroup της Δευτέρας (22/6), υπογραμμίζοντας ότι δε είναι ξεκάθαρες οι θέσεις τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της στην Ευρώπη.

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής