Powered by

Μέρκελ και Ολάντ βλέπουν συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα

Παρά τις πρώτες θετικές ενδείξεις αναφορικά με το ελληνικόμ ζήτημα από τις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται εντός της ημέρας (22/6) να προκύψει επίσημη συμφωνία για το αν θα δώσει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα. Πάντως, επισημαίνεται ότι υπάρχει ακόμα χρόνος αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στην ανατολική πόλη Μαγδεβούργο η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες αυτή την εβδομάδα εντός των οποίων μπορούν να ληφθούν αποφάσεις».

Σημείωσε ότι χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – η Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα (22/6) το βράδυ δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ένα φόρουμ διαλόγου.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμη βάση για απόφαση στο θέμα της Ελλάδας τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. «Έχουμε ακριβώς την ίδια κατάσταση όπως την Παρασκευή, 19 Ιουνίου. Δεν υπάρχει βάση για απόφαση. Χωρίς βάση απόψε δεν θα ληφθεί απόφαση αλλά θα γίνει διαβούλευση», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να υπάρξει μία «συνολική και βιώσιμη συμφωνία» και όχι «μερική και περιορισμένη χρονικά» ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας», δήλωσε ο Ολάντ, προσθέτοντας πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία». 

Ακόμη ο Γάλλος Πρόεδρος  ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι «αν φτάσουμε σε συμφωνία απόψε, αυτό θα ήταν καλύτερο, αλλά αν όχι, τότε θα πρέπει να καθορίσουμε τη βάση απόψε ώστε μια συμφωνία να μπορεί να επιτευχθεί εντός των ερχόμενων ημερών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής