Powered by

Μεταφέρει ευρωπαϊκή έδρα η Citigroup

Να μεταφέρει την έδρα της ευρωπαϊκής λιανικής τραπεζικής της μονάδας στο Δουβλίνο από το Λονδίνο, σχεδιάζει η Citigroup, με στόχο να επωφεληθεί από το χαμηλότερο κόστος και τις λιγότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις, όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Reuters».

Αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα έγραψε στους πελάτες της ότι ο έλεγχος της βρετανικής της μονάδας, της Citibank International Limited, η οποία διαχειρίζεται έναν μικρό αριθμό καταστημάτων σε περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες, θα αναληφθεί από τη Citibank Europe Plc, με έδρα το Δουβλίνο.

«Από στρατηγική άποψη για τη Citi, η μετάβαση σε μια ενιαία πανευρωπαϊκή τράπεζα αναμένεται να μειώσει τη λειτουργική και ρυθμιστική πολυπλοκότητα, τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και το κόστος», έγραψε στους πελάτες της η εταιρεία.

Δειτε Επισης

Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο
Άναψε φωτιές ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Τραμπ: Είμαστε κοντά σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία, πιθανόν και με την Ευρώπη
Βρετανία: Μείωση απασχόλησης και επιβράδυνση μισθών εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση Στάρμερ
Iαπωνία: Μείωση εξαγωγών για δεύτερο μήνα, αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση
Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό-Ξεπέρασε τα $3.350 ανά ουγγιά η τιμή
Γιατί οι αγορές γυρνούν την πλάτη στον εμπορικό πόλεμο-Οι τρεις λόγοι
Ο Τραμπ κλιμακώνει τον πόλεμο κατά του Πάουελ-«Εξαιρετικά απίθανο να τον αποπέμψω, εκτός αν φύγει για απάτη»
Γερμανικό βέτο για αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στα €2 τρις-«Είναι απαράδεκτο…»