powered by

Επτά έργα αλλάζουν την Πάφο

Λίφτινγκ σε επτά έργα - σημεία αναφοράς της Πάφου ετοιμάζει ο Δήμος της πόλης, έναντι δαπάνης 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενόψει και της ιδιότητάς της ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Κάτω Πάφο, την ανάπλαση της πλατείας Κένεντι, την ανάπλαση της πλατείας Μουττάλου, την ανακαίνιση του Μαρκίδειου Θεάτρου και του Θεάτρου Αττικόν, την ανάπλαση της πλατείας γύρω από το Δημαρχείο και την αναβάθμιση της περιοχής στο Χάνι του Ιμπραήμ.

Σημαντικότερο έργο θα είναι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων με δίκτυο που θα ξεκινά από την περιοχή Φάρος και θα ολοκληρώνεται στην στήλη του Αποστόλου Παύλου. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ και η προσφορά θα προκηρυχθεί σύντομα.

 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στο InBusinessNews, ο Δήμος έχει στόχο να φτιάξει μια Πάφο ακόμη πιο πράσινη, πιο φιλική προς τον επισκέπτη και να εμπλουτίσει το πολιτισμικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμά της, στα πλαίσια και την ανάληψης της Πάφου ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2017.

 

 

Δειτε Επισης

Μοναδικές ευκαιρίες σε μεζονέτες στην Πάφο και στην Λευκωσία από την Altamira Real Estate
Ισχυρές επιδόσεις στη κτηματαγορά το 1ο εξάμηνο του 2025-H αξία των μεταβιβάσεων και τα πωλητήρια έγγραφα
Νέα μεικτή ανάπτυξη €80 εκατ. στη Λεμεσό από SolidVes-Διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα
Σε σταθερά ανοδική τροχιά τα ακίνητα-Οι πωλήσεις σε κάθε πόλη και οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Στα €3.592,6 εκατομμύρια οι νέες κατασκευές το 2023-Η αξία παραγωγής στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα
Η ακτινογραφία της ενοικίασης διαμερισμάτων στην Κύπρο...Η διαθεσιμότητα και τα ενοίκια σε κάθε επαρχία
Fabretti Constructions: Ο νικητής της φιλανθρωπικής κλήρωσης για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Metochi Estate
BidX1: Τελευταία ευκαιρία για αγορά αυτό το καλοκαίρι-Δημοπρασία στις 30 Ιουλίου
Γ. Μισιρλής: Πολλαπλές επιπτώσεις από τυχόν απαγορεύσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις-Αναγκαία η ρύθμιση
Σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο ευρωπαϊκό σχέδιο για την προσιτή στέγαση-Απόψεις ζητά η Κομισιόν