Delek: Επιδιώκει αύξηση του μεριδίου της στο τεμάχιο «12»

H ισραηλινή εταιρεία Delek ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ξεκίνησε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με τον εταίρο της στο τεμάχιο «12» της κυπριακής ΑΟΖ  Noble Energy για την απόκτηση του 19,9% των δικαιωμάτων της αμερικανικής εταιρείας.

Το αρχικό ποσό που συζητείται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού από την Noble Cyprus είναι τα $155 εκ.

Η εταιρεία Noble Energy κατέχει το 70% των δικαιωμάτων στο τεμάχιο «12», το οποίο υπολογίζεται ότι περιέχει 4,54 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Ο όμιλος Delek, μέσω των θυγατρικών του,  Delek Drilling και Avner Oil Exploration κατέχει το υπόλοιπο 30%.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία Delek σημειώνει ότι η διαπραγμάτευση είναι στο αρχικό της στάδιο, δεν είναι δεσμευτική, ούτε αποκλειστική, και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις θα ωριμάσουν σε οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αναφέρεται επίσης ότι η συναλλαγή, όπως εξελίσσεται, υπόκειται σε διάφορες εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων οργάνων της Εταιρείας και Noble Cyprus και της έγκρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία