Ενδιαφέρον για τη Cyta από το Μπαχρέιν

Ενώ τα επόμενα βήματα για την ιδιωτικοποίηση της Cyta δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει, δυνητικοί επενδυτές φτάνουν στην Κύπρο προκειμένου να εξετάσουν –σε πρώτη φάση- τα δεδομένα της τοπικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, τις προθέσεις της πολιτείας αναφορικά με την αποκρατικοποίηση αλλά και λεπτομέρειες επί τεχνικών θεμάτων.

Πρόσφατα βρέθηκαν στην Κύπρο στελέχη του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Batelco, ο οποίος έχει έδρα το Μπαχρέιν. Το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στελέχη της εταιρείας είχαν σειρά επαφών, κυρίως με δικηγόρους και λογιστές, δηλαδή άτομα και επιχειρήσεις που θα τους βοηθήσουν σε διαδικαστικά θέματα εάν επενδύσουν στη χώρα.

Παράλληλα, επαφές θα πραγματοποιηθούν και με τον CIPA, στα πλαίσια ευρύτερων επαφών για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο τόσο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας ευρύτερα.

Ο όμιλος της Batelco
Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος Batelco, το όνομα του οποίου προκύπτει από τις λέξεις Bahrain Telecommunications Company, πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 800 εκατ. ευρώ ετησίως, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο όμιλος για το 2014.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 116 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα διαθέτει 353,7 εκατ. σε τραπεζικές καταθέσεις. Ο όμιλος δημιουργήθηκε το 1981 και ανήκει κατά πλειοψηφία σε κρατικές επιχειρήσεις του Μπαχρέιν αλλά και σε ιδιώτες από τον ευρύτερο αραβικό κόσμο.

Παράλληλα, η Batelco διατηρεί πλειοψηφικό ή μικρότερο μετοχικό κεφάλαιο σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Αίγυπτο, Υεμένη, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ και Μαλδίδες.

Δειτε Επισης

Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND