Powered by

Δεν σχολιάζει την αντίδραση Κωνσταντοπούλου ο Στουρνάρας

Δεν σκοπεύει να κάνει κάποιο σχόλιο για την απόφαση της Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει ως «απαράδεκτη» την έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία της χώρας, ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας, τα οποία επικαλείται η δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ).

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έστειλε την έκθεση όπως ορίζει το καταστατικό, πρώτα στην Πρόεδρο της Βουλής και μετά τη δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητούν τρία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ) και κάνουν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά και πρωτοφανή επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου κατά του κ. Στουρνάρα, καλώντας τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να ανέχεται παρόμοια συμπεριφορά.

Το πρωί της Τετάρτης (17/6) η Πρόεδρος της Βουλής είχε επιστρέψει ως «απαράδεκτη» την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015 του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα επειδή της παραδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή (στικάκι) και όχι σε έντυπη, συνδέοντας το γεγονός με την παρουσίαση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, που γινόταν την ίδια περίπου ώρα.

«Χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση προς της Βουλή, σήμερα σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό στα γρήγορα, για να παρέμβει απαραδέκτως στη διαδικασία αυτή. Την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2014-2015. Και προβαίνει σε σειρά από κρίσεις και διατυπώσεις που αναντίρρητα επηρεάζουν αυτά που τεκταίνονται», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, για να προσθέσει ότι το γεγονός αυτό, είναι «δηλωτικό του πως τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια συμφέροντα από διαφορετικές εκθέσεις εναλλασσόμενα σε διαφορετικές θέσεις και τεχνοκρατικής δεσποτείας επιδιώκουν να παραβιάσουν το δικαίωμα του λαού στη διαφάνεια και να επηρεάζουν τις εξελίξεις».

Η κ. Κωνσταντοπούλου στηλίτευσε επίσης την άρνηση του κ. Στουρνάρα να αποστείλει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στοιχεία από την κίνηση των λογαριασμών στην ΤτΕ, μέσω των οποίων διακινούνται τα ποσά των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί ανάμεσα στη χώρα και τους διεθνείς πιστωτές, κάνοντας λόγο για «χρήματα που φέρονται να δόθηκαν στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής