powered by

Εκστρατεία προσέλκυσης επενδυτών από Γερμανία

Αποστολή από το ΚΕΒΕ μετέβη τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στη Γερμανία για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο – γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Η διοργάνωση της αποστολής έγινε από το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Γερμανίας και στόχο είχε την ενημέρωση του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου για τις προοπτικές που παρουσιάζει η Κύπρος στον επιχειρηματικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), η κυπριακή αποστολή επισκέφτηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου το Βερολίνο, τη Τετάρτη 17 Ιουνίου το Ντίσελντορφ και την Πέμπτη 18 Ιουνίου το Μόναχο.

Οι παρουσιάσεις αφορούσαν έργα ανάπτυξης στην Κύπρο, εναλλακτικό τουρισμό, έργα πράσινης ενέργειας, πώς να δημιουργήσεις εταιρία στην Κύπρο, κυπριακά επενδυτικά ταμεία και επαγγελματικές υπηρεσίες.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι παρουσίασαν πώς οι κυπριακές εταιρίες μπορούν να λειτουργήσουν  ως όχημα για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και πώς η Κύπρος ως βάση ευρωπαϊκών επιχειρήσεων μπορεί να μετατραπεί σε γέφυρα προς τη Μέση Ανατολή.

Πηγές από τον CIPA αναφέρουν πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από Γερμανούς επενδυτές, ενώ ήδη στην Κύπρο έχουν τη βάση τους γερμανικές πολυεθνικές εταιρίες.

Δειτε Επισης

Ο ΤΙΤΑΝ στη λίστα των Financial Times «Europe’s Climate Leaders» για δεύτερη χρονιά
British Council και Invest Cyprus συνεργάζονται για προώθηση της διακρατικής εκπαίδευσης και των επενδυτικών προοπτικών
XM: Στηρίζει την προσπάθεια προώθησης ίσων ευκαιριών και προσβασιμότητας στον αθλητισμό
Ξεκαθαρίζει για την συμμετοχή αθλητών σε διεθνές τουρνουά στην Αθήνα η Ομοσπονδία Wushu Kung Fu
Η Baker Tilly South East Europe φιλοξενεί το Baker Tilly Europe Conference 2025 στην Αθήνα
Cyta: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με το συνέδριο Women in STEAM
MASO Strategic: Στρατηγική συνεργασία με Oneglobal Broking που ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά
Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο»
Ψηφιακές πληρωμές: Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές επιλέγουν ταχύτητα, αλλά ζητούν ασφάλεια
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Webinar για τη διεθνή ασφάλεια και τη σύγχρονη γεωπολιτική