Νέα διάσταση λειτουργίας από το Tradition 7087

Η Breguet παρουσίασε μια πρωτότυπη προσέγγιση του Tradition 7087, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Σε αντίθεση με πολλά άλλα minuterepeaters, στα οποία η κατεύθυνση των κρουστήρων είναι παράλληλη με την κίνηση του ρολογιού, οι κρουστήρες του Tradition 7087 κρούονται κάθετα προς την κίνηση και προς την στεφάνη. Χάρη σε αυτή την τεχνική, οι μηχανικές ταλαντώσεις μετατρέπονται με μεγάλη ακρίβεια σε ηχητικά κύματα. Οι κρουστήρες χαρακτηρίζονται από μια συμπληρωματική καινοτομία, η οποία έχει καταχωρηθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: έναν ημι-ενεργό ρυθμιστή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Τα minuterepeaters συνήθως έχουν ένα ρυθμιστικό ελατήριο για να αποτρέπει τους ταλαντευόμενους ηχητικούς δίσκους από διπλό χτύπημα. Ωστόσο, επειδή το ρυθμιστικό ελατήριο τίθεται σε εφαρμογή πριν οκρουστήραςχτυπήσει τονδίσκο, μειώνει εν μέρει τη ισχύ του κρουστήρα. Συνεπώς, οι ωρολογοποιοί της εταιρίας εφηύραν τον λεγόμενο ημι-ενεργό ρυθμιστή, ο οποίος μεγιστοποιεί τη δύναμη του κρουστήρα, ενώ εξαλείφει τον κίνδυνο διπλού κτυπήματος από τη δόνηση. Για να επιτευχθεί αυτό, επινόησαν έναν αρθρωτό αποσβεστήρα που είναι συγχρονισμένος με το κτύπημα του κρουστήρα το οποίο έλκεται αυτόματα προς τα πίσω από ένα ελατήριο».

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε κάσα από λευκό χρυσό ή ροζ χρυσό, με ηχητικό δίσκο κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό. Η πλάκα βάσης και οι γέφυρες κίνησης είναι από τιτάνιο. Σε συνδυασμό με το κατάλληλο μέγεθος των εξαρτημάτων, το υλικό αυτό  εξυπηρετεί στο να αποφευχθεί η διάδοση των θορύβων από τον μηχανισμό, φιλτράροντας την μετάδοσή τους στο εξωτερικό.

«Από το μοντέλο δεν λείπουν τα διακοσμητικά μοτίβα που έχουν αγαπηθεί από την εταιρία. Οι δείκτες των ωρών και των λεπτών έχουν ανοιχτή άκρη από μπλε ατσάλι και το καντράν έχει μηχανισμό που κουρδίζεταιμε το χέρι. Η κάσα είναι διακοσμημένη στο πλαίσιο με αυλακώσεις και έχει συγκολλήσεις στις λαβές» αναφέρει η ανακοίνωση της VE Very Exclusive.

Δειτε Επισης

Volkswagen: Αναθεώρησε τις προοπτικές της για το 2024-Πιο αδύναμη απόδοση από την αναμενόμενη
Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy