Powered by

Λεμεσός: Επενδύσεις εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία

Μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, γίνονται στη Λεμεσό, με στόχο την ολική αναβάθμιση ξενοδοχείων, τη δημιουργία καινούργιων χώρων αλλά και την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης στο Le Meridien, με τη συμμετοχή και Ρώσων επενδυτών, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ευρύτερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, κάτι που διαπιστώνουν τόσο επιχειρηματίες όσο και τραπεζίτες στη χώρα ωθούν σε σημαντικές αλλαγές την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρονται σε τρεις βασικές περιπτώσεις ξενοδοχείων, που αλλάζουν το σκηνικό στον τουρισμό.

Επένδυση 50 εκατ. στο Le Meridien
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό υλοποίηση η μεγάλη ανακαίνιση του ξενοδοχείου Le Meridien στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Στόχος της μεγάλης αναβάθμισης είναι η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα να καταστεί η πιο πολυτελής της ανατολικής Μεσογείου. Τα βελτιωτικά έργα υπολογίζεται να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2016. Το ξενοδοχείο Le Meridien είναι πέντε αστέρων.

Ανακαίνιση και νέο κτήριο στο Four Seasons
Παράλληλα, μεγάλες αλλαγές προγραμματίζονται και για ένα άλλο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λεμεσό, επίσης στον παραλιακό δρόμο της πόλης. Πρόκειται για το Four Seasons της εταιρείας Muskita Hotels, το οποίο τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσει για μερικούς μήνες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μεγάλα έργα ανακαίνισής του. Το κόστος για τις αλλαγές που θα γίνουν στο ξενοδοχείο υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Στον ίδιο χώρο, εκεί όπου σήμερα λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο από το Four Seasons, θα κατασκευαστεί πολυώροφο κτήριο, το οποίο στο ισόγειό του θα φιλοξενήσει εκ νέου το καφεστιατόριο του ξενοδοχείου. Σε κάποιους ορόφους θα λειτουργήσουν γραφειακοί χώροι της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ενώ στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου θα δημιουργηθούν οικιστικά διαμερίσματα, τα οποία θα τεθούν προς πώληση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος για το νέο κτήριο στο Four Seasons περιστρέφεται γύρω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Κατασκευή boutique hotel
Την ώρα που τα δύο προαναφερθέντα ξενοδοχεία θα αναβαθμιστούν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, ο όμιλος Stademos Hotels έχει στα πλάνα του την κατασκευή καινούργιου ξενοδοχείου στη Λεμεσό.

Η νέα μονάδα θα είναι 170 κλινών και στα πρότυπα μικρότερων ξενοδοχείων σε άλλες –κυρίως- χώρες τα οποία είναι γνωστά και ως boutique hotels. Το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Stademos θα κοστίσει κάπου 30 εκατ. ευρώ, θα δημιουργηθεί στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού (περιοχή Αγίου Τύχωνα) ενώ το ευρύτερο project περιλαμβάνει και τουριστικά διαμερίσματα. Ο όμιλος διαθέτει δύο ξενοδοχεία, ένα στην Πάφο (Elysium, πέντε αστέρων) και ένα στη Λεμεσό (Mediterranean, τεσσάρων αστέρων).

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος