Εμπειρία ζωής στο INSEAD

Κάθε χρονιά κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία Business Schools σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι δεύτερο στον κόσμο σε αριθμό αποφοίτων που συγκαταλέγονται στους 100 καλύτερους CEOs παγκοσμίως. «Αν και καμιά φορά ορισμένες κατατάξεις ’πλάθονται’ για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς, υπάρχουν κι αυτές που είναι αδιαμφισβήτητες», υπογραμμίζει ο απόφοιτος του INSEAD και ιδρυτής της Clover Advice Ltd, Μιχάλης Μακρής.
Σλόγκαν του NSEAD είναι το «Business School for the World» και με περισσότερους από 49,535 απόφοιτους από 173 χώρες και 157 εθνικότητες διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων και παγκόσμια εμβέλειά. Υπάρχουν τρία campuses. Το πρώτο βρίσκεται στο Fontainebleau στη Γαλλία και ιδρύθηκε το 1957, το δεύτερο στη Σιγκαπούρη και ιδρύθηκε το 2000 ενώ το τρίτο βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ιδρύθηκε το 2010.
 

«Με τη ραγδαία ανάπτυξη που ακολουθείται,  δεν θα απέκλεια στο εγγύς μέλλον να υπάρξει και τέταρτο campus στην Αμερική. Τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρονται είναι: Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA και Executive MBA), Εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στους κλάδους «Finance» και «Consulting and Coaching for Change» και Διδακτορικά (PhD).», αναφέρει ο κ. Μακρής.
Ωστόσο, το ακαδημαϊκό πρόγραμμα που έκανε το INSEAD παγκοσμίου φήμης είναι το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η ύλη του καλύπτει όλα τα βασικά θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό τομέα, όπως management, marketing, strategy, accounting και finance. Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μαθήματα για εξειδίκευση σε θέματα που τους ενδιαφέρουν. «Θα μπορούσε να λεχθεί ότι το INSEAD ξεχωρίζει στους τομείς: General Management, Strategy και Entrepreneurship|», πρόσθεσε.

ΖΩΝΤΑΝΙΑ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ποιους όμως θα συμβούλευε να επιλέξουν το απαιτητικό INSEAD; «Οι φοιτητές του INSEAD τείνουν να έχουν ένα συγκεκριμένο προφίλ.  Εκτός από γερά ακαδημαϊκά προσόντα κι επιτυχημένη ή υποσχόμενη επαγγελματική πορεία, έχουν συνήθως και έντονη προσωπικότητα με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται. Σπάνια θα συναντήσεις μέσα στην ίδια τάξη άτομα με τον ίδιο συνδυασμό προσόντων. Έχουν όμως όλοι ένα κοινό: μια απίστευτη ζωντάνια, πίστη στις δυνατότητές τους και επιθυμία για περαιτέρω προσωπική κι επαγγελματική ανάπτυξη. Η εμπειρία φοίτησης στο ΙNSEAD είναι μοναδική εμπειρία ζωής. Σου προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια για να αισθάνεσαι δυνατός να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε επαγγελματική και προσωπική πρόκληση. Παράλληλα όμως σε «προσγειώνει», κάνοντας σε να συνειδητοποιήσεις ότι όσο καλός και να είσαι σε ένα τομέα, υπάρχει σίγουρα κάποιος άλλος που ήδη είναι ή θα γίνει καλύτερος από σένα. Γι’ αυτό δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος ενθουσιασμός και θετική ψυχολογία για συνεχή μάθηση και βελτίωση. Μετά την εντατική εκπαίδευση και εμπειρία του INSEAD καταλαβαίνεις ότι ενώ σαν άτομο μπορεί να είσαι μια δυνατή μονάδα, εν τούτοις χρειάζεσαι μια δυνατή ομάδα με την οποία μαζί θα καταφέρετε αυτό που στην αρχή φάνταζε ακατόρθωτο. Όποιος μπορεί να ταυτιστεί με τα πιο πάνω θα του σύστηνα να επιλέξει το INSEAD», εξήγησε.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα για κάποιον που επιλέγει το INSEAD κατά την άποψη του κ. Μακρή είναι τα εξής:
α) Η μάθηση κοντά σε παγκοσμίου φήμης καθηγητές που πρωτοπορούν στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης.
β) Η συναναστροφή, ομαδική δουλειά, και δημιουργία δυνατών φιλικών σχέσεων με ικανότατους συμφοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, με ξεχωριστές και πολύτιμες εμπειρίες ο καθένας τους.
γ) Η επιλογή για φοίτηση σε τρία διαφορετικά campuses. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής μπορεί να ξεκινήσει το MBA του στη Γαλλία αλλά μετά, να πάει για ένα ή δύο τρίμηνα στο campus της Σιγκαπούρης ή του Άμπου Ντάμπι. Κανένα άλλο business school στον κόσμο δεν προσφέρει τέτοια διεθνή παρουσία κι επιλογές, που επιτρέπουν στους φοιτητές να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες.
δ) Ο απόφοιτος του INSEAD ενσωματώνεται σε μια διεθνή δυναμική οικογένεια, μέλη της οποίας βρίσκονται στις υψηλότερες βαθμίδες εταιρειών και κυβερνήσεων ανά το παγκόσμιο.

ALUMNI CLUB ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Όπως ανέφερε ο κ. Μακρής, ο σκοπός του Alumni Club στην Κύπρο είναι:
α) Η προώθηση του INSEAD brand με παρουσιάσεις/ομιλίες καθηγητών κι αποφοίτων του πανεπιστημίου σε διεθνή σεμινάρια κι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Κύπρο, όπως και η παρουσίαση άρθρων και συνεντεύξεων καθηγητών κι αποφοίτων του INSEAD σε έγκριτα περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες του τόπου μας.
β) Η ενδυνάμωση της επικοινωνίας και η αλληλοστήριξη μεταξύ των αποφοίτων, με απώτερο στόχο την επαγγελματική επιτυχία του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί.
γ) Η προσέλκυση των καλύτερων Κύπριων σπουδαστών κι επαγγελματιών για τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρονται στο INSEAD.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΥ INSEAD
Οι Κύπριοι απόφοιτοι που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο είναι 40, εκ των οποίων οι 29 είναι απόφοιτοι του προγράμματος MBA, ενώ οι υπόλοιποι είναι απόφοιτοι προγραμμάτων Executive MBA. Υπάρχουν κι άλλοι Κύπριοι απόφοιτοι που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό, όπως επίσης και 15 απόφοιτοι που δεν είναι Κύπριοι αλλά διαμένουν αρκετό καιρό στον τόπο μας λόγω προσωπικών ή/και επαγγελματικών υποχρεώσεων.
«Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, η παρουσία μας θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο με την προώθηση του εμπορικού ονόματος του INSEAD, την αλληλοϋποστήριξη που θα επιφέρει την περαιτέρω επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων, και την προσέλκυση νέων αξιόλογων ατόμων στη μεγάλη και διεθνή οικογένεια του πανεπιστημίου μας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Νέα διεθνής διάκριση για τον Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Δρ. Σωτήρη Καλογήρου από το ScholarGPS
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός