IDC: Making business exceptional

Οι πληροφορίες και τα δεδομένα σε μια εταιρεία, αποτελούν θησαυρό, ο οποίος πολλές φορές παραμένει αναξιοποίητος. Την ίδια ώρα μεγάλη πρόκληση παραμένει η διαχείριση των αρχείων, η κεντρική οργάνωση κάθε λογής πληροφορίας διαθέτει μια επιχείρηση. Η εταιρεία IDC πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό (17 και 18 Ιουνίου αντίστοιχα) αναφορικά με τα άνωθεν ζητήματα, τις λύσεις που προσφέρει και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει σε τεχνολογικά θέματα.

Ποιες είναι οι προκλήσεις στη διαχείριση των δεδομένων σε μια οικονομία υπηρεσιών όπως η Κύπρος;
Σήμερα πολλοί οργανισμοί αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου τεχνολογική αλλαγή, η οποία αλλάζει εντελώς τον τρόπο που η τεχνολογία των πληροφοριών χρησιμοποιείται στο κάθε επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι κύριες τεχνολογίες που οδηγούν την εξέλιξη αυτή είναι ό, τι η IDC αποκαλεί τρίτες τεχνολογίες πλατφόρμας- δηλαδή τα μαζικά δεδομένα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κινητικότητα και το cloud computing- οι οποίες κατά την άποψη της IDC είναι οι τεχνολογίες που θα αλλάξουν στο μέλλον τα επιχειρηματικά μοντέλα. Ενώ οι τεχνολογίες αυτές επηρεάζουν κάθε οργανισμό, ειδικότερα τις επιχειρήσεις στις οικονομίες που βασίζονται στις υπηρεσίες και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πληροφορίες είναι αναγκασμένες να μετατρέψουν τις ενέργειες και το IT τους δίνοντας έμφαση στον πελάτη, στην καινοτομία και προσφέροντας προσαρμοσμένες προσφορές στις ανάγκες του πελάτη, ενώ θα πρέπει να κάνουν πιο αποτελεσματικό άνοιγμα στις αγορές με επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν παγκόσμια εμβέλεια.

Αλλάζει το πρότυπο συμπεριφοράς του πελάτη σχετικά με την εκτύπωση;
Η IDC παρατηρεί μια αλλαγή στη συμπεριφορά των πελατών τόσο στην εκτύπωση όσο και στο imaging τα τελευταία έτη.  Όλο και περισσότεροι οργανισμοί συνειδητοποιούν ότι η ανάθεση της εκτύπωσης του γραφείου και το περιβάλλον απεικόνισης μπορεί να αποφέρει σαφή οικονομικά οφέλη, όπως μείωση του κόστους, και επιπλέον επιτρέπει επιχειρηματικά οφέλη, όπως η αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Ειδικότερα, για τους οργανισμούς που αναπτύσσουν ήδη managed print and document services, η ψηφιοποίηση των πληροφοριών θεωρείται ως το επόμενο λογικό βήμα στην εκτύπωση και απεικόνιση του χώρου. Τα έγγραφα - τόσο τα έντυπα όσο και τα ψηφιακά- βρίσκονται στο επίκεντρο του κάθε οργανισμού και ως εκ τούτου είναι αναπόσπαστο στοιχείο στις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Για την αποτελεσματική διαχείριση των πληροφοριών σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνει έντονα την αύξηση του όγκου των δεδομένων, οι οργανισμοί ζητούν ολοένα και περισσότερες λύσεις που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική πρόσβαση σε πληροφορίες και βελτιστοποιημένες επιχειρηματικές λύσεις αναφορικά με τα έγγραφα.

Ποιες είναι οι τάσεις της αγοράς στον τομέα της διαχείρισης της εκτύπωσης; Πώς μπορεί ένας οργανισμός μετατρέψει το περιβάλλον doc σε ένα επιχειρηματικό εργαλείο;
Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικο-πολιτικές τάσεις απαιτούν επαναξιολόγηση των υποδομών εκτύπωσης και imaging. Ιδιαίτερα το περιβάλλον του γραφείου και οι απαιτήσεις στο χώρο εργασίας αλλάζουν και οι οργανισμοί αναζητούν τρόπους για να παρέχουν μια σύγχρονη υποδομή πληροφορικής η οποία να πληροί τις απαιτήσεις του επιχειρηματικού κόσμου.

Η δουλειά γραφείου σε μια ψηφιακή επιχείρηση χαρακτηρίζεται όλο και λιγότερο από το πρότυπο και τις επαναλαμβανόμενες εργασίες, ενώ χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από σύνθετες δραστηριότητες και δυναμικές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Μία από τις βασικές τάσεις που επηρεάζουν την εκτύπωση και το imaging είναι οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι. Η IDC αναμένει ότι η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού αποτελεί περίπου το 40% του συνολικού εργατικού δυναμικού το 2015 και τα τμήματα IT προσπαθούν να υποστηρίξουν αυτή την αυξανόμενη ευέλικτη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού που να επιτρέπει την τεχνολογική υποστήριξη, την απομακρυσμένη διαχείριση, την εκτύπωση και την πρόσβαση στα έγγραφα ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τις διαφορετικές ζώνες ώρας.

Μια άλλη τάση που η IDC παρατηρεί είναι η αυξανόμενη διάδοση των τεχνολογιών, όπως οι λύσεις αυτοματισμού της ροής εργασιών εγγράφων που παρέχουν τα μέσα ώστε να προστεθεί αξία στην επιχείρηση, για παράδειγμα με τη μείωση των χρόνων απάντησης σε ερωτήσεις πελατών, ανοίγοντας νέους διαύλους επικοινωνίας που να επιτρέπουν την οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο εξυπηρέτηση του πελάτη, ή με την παροχή καλύτερης διαχείρισης της γνώσης και συνεργασίας των εργαζομένων.

Βλέπουμε το σταδιακό θάνατο του χαρτιού ή πρόκειται για ένα μύθο;
Η IDC παρατηρεί ότι σε διάφορα τμήματα της αγοράς μειώνεται ο όγκος εκτύπωσης και οι οργανισμοί πράγματι αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο το χαρτί με την ψηφιακή ροή εργασίας. Ωστόσο, σε ορισμένους τομείς, όπως η έγχρωμη εκτύπωση ή ο αριθμός των εκτυπωμένων σελίδων εξακολουθεί να αυξάνεται το χαρτί.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το χαρτί εξακολουθεί να απαιτείται - για παράδειγμα, προηγουμένως έπρεπε να γίνει σε εξειδικευμένο printer, ενώ τώρα μπορεί να γίνει με τα μέσα της εταιρείας και τις εξειδικευμένες συσκευές που διαθέτουν οι εταιρείες.

Επίσης, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πελάτες απαιτούν μια ανακοίνωση σε χαρτί ή εξωτερικοί κανονισμοί υποχρεώνουν την εταιρεία για hardcopies ειδικά για financial reporting ή λογιστικές πληροφορίες.

Η IDC εκτιμά, συνεπώς, ότι η χρήση του χαρτιού δεν θα θεωρείται απαρχαιωμένη στο άμεσο μέλλον, όμως, πολλοί οργανισμοί αναπτύσσουν λύσεις που ενσωματώνουν τόσο το χαρτί όσο και τα ψηφιακά έγγραφα και τους επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση και των δύο.

H IDC θα παρουσιάσει το θέμα «Efficient Docs for the Digital Office» στα επερχόμενα συνέδρια για τις τάσεις που επικρατούν στον τομέα διαχείρισης πληροφοριών και επεξεργασίας εγγράφων που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου 2015 στο Hilton Cyprus  στην Λευκωσία και αντίστοιχα στις 18 Ιουνίου 2015 στο Columbia Plaza στην Λεμεσό απο τις 8:30-11:30 π.μ.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ ΕΔΩ.

Οργάνωση: Demstar Business Solutions και Canon. Powered by IDC

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

 

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων