Powered by

Λιμάνι Λεμεσού: Αναζητούνται επενδυτές έως τον Αύγουοστο

Δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα σύναψης συμβάσεων ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Λεμεσού.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το Υπουργείο Μεταφορών, ως αναθέτουσα αρχή, καλεί πιθανούς επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μια σειρά από υπηρεσίες του λιμένα Λεμεσού.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή προσκλήσεων είναι τα μεσάνυχτα της 12 Αυγούστου 2015.

Ο διαγωνισμός είναι κατατμημένος σε τρία μέρη, τα οποία αφορούν την παραχώρηση άδειας για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, την παραχώρηση άδειας για παροχή θαλασσίων υπηρεσιών και την παραχώρηση άδειας σε σχέση με ένα τερματικό πολλαπλών χρήσεων.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της αναθέτουσας αρχής, η διάρκεια της παραχώρησης άδειας για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και το τερματικό πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να κυμανθεί από 25 έως 30 χρόνια και για τις θαλάσσιες υπηρεσίες από 10 έως 20 χρόνια.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ένα ή περισσότερα ή όλα τα μέρη του διαγωνισμού.

Προστίθεται ότι ο Λιμένας, που ανήκει στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, βρίσκεται στο παρόν στάδιο σε διαδικασία αναβάθμισης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Αναφέρεται εξάλλου ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα εμπεριέχεται στο έγγραφο της πρόσκλησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών από τις 18 Ιουνίου.

Η προθεσμία παραλαβής των Προσφορών ή των Αιτήσεων Συμμετοχής λήγει την 17 Ιουλίου, στη 1μμ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δικαίωμα αίτησης για διευκρινίσεις από σήμερα, 16 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου στις 11:45μμ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αύξηση στις τιμές παραγωγού στη γεωργία, μείωση κόστους παραγωγής σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση
Ημερήσια και εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
ΚΕΒΕ: Όχι βιαστικές αποφάσεις για συνταγογραφήσεις στο ΓεΣΥ
Πώς θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια με εισοδηματικά κριτήρια
Έγκριση προϋπολογισμού ΚΦΙΚΒ και τροπολογία για καλύτερη αξιοποίηση κονδυλίων
Μικρή άνοδος την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Πρώτη ετήσια συνάντηση...Η έρευνα, η καινοτομία και η γνώση στη διάθεση του αγροτικού τομέα
Τι περιμένουν οι φορείς της οικονομίας από την φορολογική μεταρρύθμιση και οι ανησυχίες για την πράσινη φορολογία
Πέμπτη πιο ψηλή στην Ε.Ε. η κατά κεφαλή παραγωγή αστικών αποβλήτων στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη μείωση της ανεργίας των νέων η Κύπρος τη διετία 2023-2024