Η μάχη του εμπορικού αυτοκινήτου

Ford, Kia και Peugeot προπορεύονται στην αγορά των εμπορικών οχημάτων, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις της λίστας των αυτοκινήτων με τις υψηλότερες πωλήσεις κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015.

Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον και διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, εκεί όπου πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο για την επιλογή των αγοραστών, όπως ο σχεδιασμός, οι ανέσεις, οι προδιαγραφές και τα τεχνολογικά έξτρα του κάθε μοντέλου.

Στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων δύο είναι οι βασικοί κανόνες για επιλογή από τις επιχειρήσεις ή τους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων: αφενός η τιμή του εκάστοτε επαγγελματικού οχήματος και αφετέρου το μέγεθος, το οποίο βεβαίως προσδιορίζεται από τη φύση εργασιών και τις ανάγκες εκτέλεσης του κάθε έργου.

Σημειώνεται παράλληλα ότι οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015 είναι αυξημένες κατά 10,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι κατά την περίοδο Ιανουάριος-Μάιος του τρέχοντος έτους πουλήθηκαν συνολικά 482 εμπορικά αυτοκίνητα, ενώ την ίδια περσινή περίοδο διατέθηκαν στην αγορά 436.

Οι μάρκες που ξεχώρισαν
Πρώτη και μάλιστα με τεράστια απόσταση από τη δεύτερη βρίσκεται η Ford, η οποία καταλαμβάνει το 50,2% της αγοράς εμπορικών αυτοκινήτων. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, η εταιρεία Michaels Automotive που εισάγει στην Κύπρο τα Ford, πούλησε 241 επαγγελματικά οχήματα. Έχοντας πουλήσει 33 οχήματα η Kia βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ Τρίτη ακολουθεί η Peugeot με 28 πωλήσεις εμπορικών οχημάτων. Kia και Peugeot εισάγονται από τις εταιρείες Loutsios και Demstar αντίστοιχα.

Την πρώτη πεντάδα με τις υψηλότερες πωλήσεις εμπορικών οχημάτων συμπληρώνουν οι μάρκες Nissan, του ομίλου Πηλακούτα και Isuzu επίσης του ομίλου Loutsios. Τα Nissan κατέγραψαν πωλήσεις 27 οχημάτων κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2015, ενώ τα Isuzu πωλήσεις της τάξης των 26 εμπορικών αυτοκινήτων.
Στην έκτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται η γαλλική μάρκα Citroen, με πωλήσεις 25 εμπορικών οχημάτων στο πρώτο πεντάμηνο. Τα Citroen εισάγονται στη χώρα από τον όμιλο Geo. Pavlides & Araouzos. Στην επόμενη θέση βρίσκεται η ιαπωνική Toyota, του ομίλου Δικράν Ουζουνιάν, με πωλήσεις της τάξης των 21 εμπορικών αυτοκινήτων.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι μάρκες Fiat, Renault και Volkswagen. Τα ιταλικά οχήματα που εισάγονται από τη CiC Automasters, πούλησαν 18 οχήματα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ τα γαλλικά Renault του ομίλου Fairways, σημείωσαν πωλήσεις της τάξης των 14 αυτοκινήτων. Τα γερμανικά Volkswagen, που φτάνουν στην Κύπρο από τη Unicars κατέγραψαν πωλήσεις 12 οχημάτων.

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων στην Κίνα η Κύπρος-Βραβεύτηκαν κουμανδαρία και χαλλούμι
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»