IDC: Η πρόκληση του μεγάλου όγκου πληροφοριών

To 2015, οι οργανισμοί λειτουργούν σε έναν ψηφιακό κόσμο στον όποιο οι πληροφορίες είναι ο πυρήνας του νέου αυτού ψηφιακού οικοσυστήματος. Η IDC εκτιμά ότι οι πληροφορίες μεταξύ 2005 και 2020 θα αυξηθούν κατά ένα συντελεστή 300, από 17 gigabytes σε 5.200 gigabytes για κάθε ανθρώπινο ον ή 40.000 exabytes συνολικά.

Η ταχεία ανάπτυξη των πληροφοριών διαμορφώνεται κυρίως από την πρόοδο και την αύξηση της ενημέρωσης, που η IDC ορίζει ως τρίτες πλατφόρμες  τεχνολογίας - cloud, έξυπνα τηλέφωνα, τα μεγάλα δεδομένα των μέσων κοινωνικών δικτύωσης - έχουν τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο με το πώς οι διάφοροι οργανισμοί εξελίσσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα, αλλά επιπλέον και η αγορά λύσεων διαχείρισης έγγραφων και εκτυπώσεων έχει μεταμορφωθεί στο σημείο όπου οι τρίτες πλατφόρμες τεχνολογίας περιλαμβάνονται στις λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές.

Όπως είχε προβλέψει η IDC τα προηγούμενα χρόνια, η αγορά λύσεων διαχείρισης έγγραφων συνεχίζει να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς μέσα στο 2015 σε βασικούς τομείς όπου περιλαμβάνονται οι τρίτες τεχνολογίες πλατφόρμας.

Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ανάγκη για παροχή λύσεων διαχείρισης έγγραφων και  εκτυπώσεων επειδή τους  επιτρέπουν την αύξηση χρήσης των κινητών τηλέφωνων , των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, την διαχείριση πληροφοριών από cloud, καθώς και τη λεπτομερή ανάλυση δεδομένων.

Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους με την ανάπτυξη λύσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση των εσωτερικών λειτουργιών, των ροών εργασίας των εργαζομένων με τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Δειτε Επισης

Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND