H απάντηση της Daimler για το πρόστιμο των €20 εκατ.

Θα εξετάσει τις αποφάσεις και βέβαια το πρόστιμο των 20 εκατ. ευρώ που της επιβλήθηκε από την ΕΠΑ κι έπειτα θα πάρει τις αποφάσεις της η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG, κατασκευάστρια των οχημάτων Mercedes και Smart.

Στελέχη από τα κεντρικά γραφεία του γερμανικού κολοσσού στη Στουτγάρδη, όπου βρίσκεται η έδρα της Daimler, τόνισαν στο InBusinessNews ότι ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις της ΕΠΑ αναφορικά με τον όμιλό τους αλλά και τον αντιπρόσωπό τους στην Κύπρο, τη CiC.

Παράλληλα, ανέφεραν στο InBusinessNews ότι: «Τα πορίσματα της έρευνας θα τύχουν σοβαρής μελέτης από την Daimler η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης».

Πάντως, από την Daimler τονίστηκε ότι ο όμιλος θεωρεί ότι όλες οι ενέργειές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας του ανταγωνισμού.

Εξάλλου, από την Daimler υπογραμμίστηκε καταληκτικά ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει περαιτέρω την απόφαση, ενώ η συνήθης τακτική της υπαγορεύει ότι δεν σχολιάζονται εν εξελίξει διαδικασίες.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι το 2014 ο γερμανικός όμιλος κατέγραψε κύκλο εργασιών της τάξης των 130 δισ. ευρώ, εργοδοτεί κάπου 280 χιλιάδες υπαλλήλους ενώ ανήκει κατά 60,7% σε θεσμικούς επενδυτές, κατά 16,4% σε ιδιώτες επενδυτές, σε ποσοστό της τάξης του 19,8% στον όμιλο Kuwait Investment Authority και κατά 3,1% στην αυτοκινητοβιομηχανία Renault-Nissan.   

Η εταιρεία πέραν των οχημάτων Mercedes κατασκευάζει και τα αυτοκίνητα Smart. Ο όμιλος κατατάσσεται 13ος σε σχέση με τον αριθμό αυτοκινήτων που κατασκευάζει ετησίως, ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορτηγών.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Η θετική πορεία την τελευταία διετία και το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό
Προχωρά με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίριά της η ΑΗΚ-Ο διαγωνισμός και η εκτιμώμενη αξία
Πολυκατοικίες, μονοκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις-Στο ζενίθ η αδειοδότηση οικιστικών έργων
Σε ποιες εταιρείες έδωσε πέραν του ενός εκατ. για αγορά υπηρεσιών το κράτος-Οι μεγαλύτερες δαπάνες
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων στην Κίνα η Κύπρος-Βραβεύτηκαν κουμανδαρία και χαλλούμι
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.