Powered by

Έκκληση ΗΠΑ για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε την πάγια πρόσκληση προς την Ελλάδα και τους δανειστές της συνεχίσουν να εστιάζουν στην επίτευξη μιας πραγματιστικής λύσης.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επισημαίνοντας τους ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να αναμένουν από τον πρόεδρο Ομπάμα να ασχοληθεί πάλι με το θέμα αυτό. Διευκρίνισε επίσης ξανά ότι το ρόλο αυτό έχει αναλάβει εκ μέρους των ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου.

«Η άποψη μας- και είναι μια άποψη που έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα με συνέπεια- είναι ότι επιθυμούμε όλες οι πλευρές να συνεχίσουν να εστιάζουν στην επίτευξη πραγματιστικής λύσης, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χαράξει ένα μονοπάτι ανάκαμψης. Αυτό επίσης σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει την εφαρμογή κάποιων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευθεί. Και αυτό αποτελεί την ουσία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών της».

Πρόσθεσε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είναι «να ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να φτάσουν σε συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιου είδους χρεοκοπία, η οποία θα αποσταθεροποιούσε την παγκόσμια οικονομία και θα είχε πιθανή αρνητική επίπτωση στην αμερικανική οικονομία».

Και επανέλαβε ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Λιου έχει συναντηθεί με τους ομολόγους του των G7 για να συζητήσει το θέμα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για κάποια από αυτά τα θέματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής