Πλάνα επέκτασης σε νέες αγορές για την Green Cola

Νέες προοπτικές για άνοιγμα στην αγορά των Βαλκανίων δίνει στην Green Cola η είσοδος του Γιάννη Χήτου, του προέδρου της ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. που εμφιαλώνει και διακινεί το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, στην Ε.Π.Α.Π (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών).

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες, ο Γιάννης Χήτος αποκτά το 25% της Green Cola μέσω διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Χήτο, με το ποσό αυτό θα καλυφθεί σε πρώτη φάση το πενταετές επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης της Green Cola, το οποίο περιλαμβάνει και την ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της Green Cola, πέρσι ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τζίρο που θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας. Στόχος της "πράσινης” εταιρείας αναψυκτικών είναι ο τζίρος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ

Η συμφωνία προβλέπει πως η Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και χρήσης των προϊόντων Green Cola για την Ελλάδα και 12 ακόμη αγορές του εξωτερικού, όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί με τη μέθοδο της παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς συνεργάτες εμφιαλωτές. Ήδη, μέσω αυτής της μεθόδου, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις αγορές της Κύπρου και της Σερβίας. Από πέρσι επίσης η Green Cola έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης των αναψυκτικών της με την ΕΑΣ Αργολίδας και όπως διευκρινίζει στο Capital.gr ο κ. Χήτος, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για είσοδο σε τρεις ακόμη χώρες των Βαλκανίων, όπου δεν αποκλείεται συμμετοχή και στο μετοχικό κεφάλαιο.

Σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά, η Green Cola επιδιώκει να καταλάβει τη δεύτερη θέση στην αγορά των αναψυκτικών. Επίσης σκοπεύει να διευρύνει τον αριθμό των τοπικών συνεργατών της.

H Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 1959, από μια ομάδα τοπικών παραγωγών, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμφιάλωση αναψυκτικών. Το 2011, το σύνολο των μετοχών της πέρασε στην κυριότητα της Green Cola Hellas A.E., βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Περικλής Βενιέρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca Cola Hellenic Α.Ε. H Green Cola Hellas A.E. έχει βιομηχανική μονάδα στη Λεπτή Ορεστιάδας, ενώ διαθέτει στις αγορές που δραστηριοποιείται τα δικά της σήματα - GREEN COLA, BLE, GR8, MIX & MATCH - ενώ εμφιαλώνει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων retailers.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024