Η Cyta Ελλάδος μεγαλώνει και δυναμώνει

Θετικό πρόσημο παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta Ελλάδος, για το 2014. Τη χρονιά που πέρασε, παρά το ευρύτερο αρνητικό κλίμα, η εταιρεία κατέγραψε αναπτυξιακή πορεία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην Κινητή Τηλεφωνία, αυξάνοντας σημαντικά τη λειτουργική της κερδοφορία και, κυρίως, διευρύνοντας τη βάση πελατών της. Ταυτόχρονα όμως οι ζημιές, που προέκυψαν από τις υψηλές επενδύσεις, σημείωσαν και φέτος διψήφια πτωτική πορεία.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας «έκλεισε» στα €90,494 εκατ., καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2013, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα €29,439 εκατ. (ποσοστό 32,53% επί του κύκλου εργασιών), έναντι €26,277 εκατ. (ποσοστό 29,23% επί του κύκλου εργασιών) για τη χρήση του 2013. Παράλληλα, οι ζημιές προ φόρων, σημείωσαν ποσοστιαία μείωση 15,21%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) αυξήθηκε ουσιαστικά και διαμορφώθηκε στα €2,077 εκατ., σε σχέση με το οριακό περσινό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, στο ίδιο θετικό κλίμα κινήθηκε και η συνδρομητική βάση ενεργών πελατών στον τομέα της Σταθερής Τηλεφωνίας/Διαδικτύου, η οποία αυξήθηκε κατά 3,78%. Εξάλλου, σημειώνεται ότι μόλις 3,5 μήνες από την έναρξη ευρείας διάθεσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, οι ενεργοί πελάτες κινητής διαμορφώθηκαν στο τέλος του έτους σε 12.695, οι περισσότεροι των οποίων, επέλεξαν συνδυασμό με υπηρεσίες Σταθερής.

«Μετά την προσθήκη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο χαρτοφυλάκιό της, η Cyta Ελλάδος προσφέρει τετραπλές υπηρεσίες (4play) Σταθερής-Κινητής-Διαδικτύου-Τηλεόρασης, με ενιαίο συμβόλαιο, γεγονός που την κατατάσσει, στους πρωτοπόρους του κλάδου. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα στην αξιοποίηση των μεγάλων αποθεμάτων τηλεπικοινωνιακών υποδομών που διαθέτει, με στόχο την παροχή υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και πελάτες χονδρικής αγοράς και την καθιέρωσή της ως ενός εξαίρετου τηλεπικοινωνιακού κόμβου στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή», αναφέρεται.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Χρίστος Λιμνατίτης, ανέφερε ότι σε αυτά συνέβαλαν η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά των ανθρώπων της εταιρείας, παρά το αρνητικό κλίμα στην ευρύτερη αγορά τηλεπικοινωνιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Κουλίας, σημείωσε ότι η Cyta Ελλάδος είναι η φυσική επέκταση των δραστηριοτήτων της Cyta στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυσή της και προσθέτει μεγάλη δύναμη στην αξία της. Για το 2015, ο κ. Κουλίας τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο, πλήρως προσαρμοσμένο στο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, που θα ενδυναμώσει την εταιρεία και θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή της προοπτική.

Δειτε Επισης

Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND