powered by

Τρ. Κύπρου: Ψαλίδισμα ELA κατά 1,5 δισ. εντός 2015

Ενημέρωση αναφορικά με τη μεγάλη εκστρατεία περιορισμού του ELA, η οποία συναρτάται με την κίνηση της Δημοκρατίας αποπληρωμής ομολόγου προς την Τράπεζα Κύπρου, κάνει με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σε συνέχεια ανακοίνωσής της, ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2015, σχετικά με τη μερική αποπληρωμή ομολόγου από την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει με την αποπληρωμή χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) ύψους €500 εκ. και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ύψους €260 εκ.».

Μάλιστα, η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι η χρηματοδότηση από τον ELA και την ΕΚΤ έχει μειωθεί στο σημερινό επίπεδο των €5,9 δισ. και €500 εκατ., αντίστοιχα.

Καταληκτικά η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει: «Συνολικά, η χρηματοδότηση από τον ELA έχει μειωθεί κατά €5,5 δισ. από το υψηλό των €11,4 δισ. τον Απρίλιο 2013, ενώ κατά τη διάρκεια του 2015 έχει αποπληρωθεί ELA ύψους €1,5 δισ.».

Δειτε Επισης

Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ελληνικές τράπεζες: Τι θα καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο-Πιθανές προβλέψεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Στράφηκαν για τα καλά στο online banking οι Κύπριοι-Ολοένα αυξανόμενη η χρήση της ψηφιακής τραπεζικής
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ