ΜΤΝ: Διαχρονική στήριξη της startup επιχειρηματικότητας

Το διεθνή θεσμό του Startup Live Cyprus στηρίζει η ΜΤΝ και φέτος, ως μεγάλος χορηγός, στο πλαίσιο του σταθερού της προγράμματος ενθάρρυνσης της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της startup επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΜΤΝ είναι ο μεγαλύτερος  υποστηρικτής της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου, ενισχύοντας μια σειρά από πλατφόρμες και εκδηλώσεις, όπως το Open Coffee Cyprus, το Startup Live Cyprus, το Startup Weekend Cyprus και τον καινοτομικό διαγωνισμό MTN Innovation Challenge.

Ο CEO της ΜΤΝ Philip Van Dalsen, δήλωσε: «Ανοίξαμε πρώτοι το δρόμο για το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου και στηρίξαμε πρώτοι την startup επιχειρηματικότητα. Συνεχίζουμε να παρέχουμε πόρους και ευκαιρίες, εκπαίδευση και δικτύωση. Με τη στήριξη μας σε θεσμούς όπως το Startup Live αναδεικνύουμε τις οικονομικές και επιχειρηματικές διεξόδους της ψηφιακής εποχής, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη ομάδα κοινού όπως οι νέοι φοιτητές και επιστήμονες».

«Η MTN εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην εκπαίδευση, καθοδήγηση και ομαλή ένταξη των πολιτών στην ψηφιακή εποχή τόσο μέσω των επενδύσεων της, όσο και μέσω των υπηρεσιών της. Πρώτη έφερε στην Κύπρο το δίκτυο 4G, είναι η μόνη εταιρία που προσφέρει ενοποιημένο πακέτο ICT για επιχειρήσεις, ενώ πρώτη λάνσαρε καινοτομικές ψηφιακές εφαρμογές όπως το Akazoo αλλά και εκπαιδευτικά εργαλεία όπως το Techblog», αναφέρει η εταιρία. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το STARTup LiVE Cyprus  το οποίο θα γίνει στις 19-21 Ιουνίου 2015, είναι μια διεθνής εκδήλωση για την επιχειρηματική κοινότητα η οποία ασχολείται με τις startup. «Ο πανευρωπαϊκός θεσμός έχει αποκτήσει σάρκα και οστά στην Κύπρο το 2013 με την αποκλειστική στήριξη της ΜΤΝ και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρουσία σε 61 πόλεις, 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη, περισσότερους από 6000 συμμετέχοντες που υλοποιούν τις ιδέες τους, 500 μέντορες και 600 τελικές startup. Εντάσσεται στο πλαίσιο του START Europe, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού αφιερωμένου στη μετατροπή μιας start up ιδέας σε πράξη σε τρεις μέρες», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

«Οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 150 ενώ στις τρεις μέρες του STARTup Live Cyprus μαθαίνουν να σχεδιάζουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν επιχειρηματικό πλάνο και να προβάλουν την ιδέα τους σε επενδυτές και ειδικούς επιχειρηματίες. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν βραβεία τα οποία μεταφράζονται σε πανευρωπαϊκές ευκαιρίες».

«Η ΜΤΝ προσφέρει πάντα περισσότερα: επενδύει στις δυνατότητες των νέων του τόπου να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις, να παράξουν πλούτο και θέσεις εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων