Σ. Κουντούρης και Α. Ακκίδου Βοηθοί Έφοροι Φορολογίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την Τρίτη το διορισμό δύο Βοηθών Εφόρων Φορολογίας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Πρόκειται για τον Στέλιο Κουντούρη και την Αναστασία Ακκίδου. Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Ωστόσο, ο διορισμός της κ. Ακκίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς το ΔΗΚΟ διαφώνησε καθότι, όπως ανέφερε ο Πρέοδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, η κ. Ακκίδου εργάζεται μέχρι σήμερα στο Ελεγκτικό Γραφείο το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της χρηματοδότησης της Focus, για την οποία διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Δεν γνωρίζουμε αν η ίδια εμπλέκεται προσωπικά ή ενέχεται σε οποιονδήποτε ποινικό αδίκημα ή αν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δεν γνωρίζουμε και κάτι το διαφορετικό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αυτή την στιγμή διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε το διορισμό της», είπε.

«Κατά το ελάχιστον δεν θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του Γενικού Εισαγγελέα και να εκδοθεί κάποιο πόρισμα για το συγκεκριμένο ελεγκτικό γραφείο πριν να προχωρήσουμε σε αυτό το διορισμό;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος.

Λέγοντας πως πρόκειται για ένα διορισμό που έχει να κάνει με σημαντικά ζητήματα και μια νευραλγική θέση που θα ασκεί σημαντικές εξουσίες και θα έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει ζητήματα που αφορούν τη νομιμότητα και τις καλές πρακτικές για τη διακίνηση χρήματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως «στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί η γνωστή ρήση ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια».

«Αυτός ο διορισμός κατά τη δική μας άποψη πλήττει την αξιοπιστία, το κύρος και την εικόνα των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας και για αυτό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Νέα διεθνής διάκριση για τον Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ Δρ. Σωτήρη Καλογήρου από το ScholarGPS
Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024