Σ. Κουντούρης και Α. Ακκίδου Βοηθοί Έφοροι Φορολογίας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε την Τρίτη το διορισμό δύο Βοηθών Εφόρων Φορολογίας, κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Πρόκειται για τον Στέλιο Κουντούρη και την Αναστασία Ακκίδου. Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Ωστόσο, ο διορισμός της κ. Ακκίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς το ΔΗΚΟ διαφώνησε καθότι, όπως ανέφερε ο Πρέοδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, η κ. Ακκίδου εργάζεται μέχρι σήμερα στο Ελεγκτικό Γραφείο το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της χρηματοδότησης της Focus, για την οποία διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Δεν γνωρίζουμε αν η ίδια εμπλέκεται προσωπικά ή ενέχεται σε οποιονδήποτε ποινικό αδίκημα ή αν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δεν γνωρίζουμε και κάτι το διαφορετικό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αυτή την στιγμή διεξάγεται έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε το διορισμό της», είπε.

«Κατά το ελάχιστον δεν θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του Γενικού Εισαγγελέα και να εκδοθεί κάποιο πόρισμα για το συγκεκριμένο ελεγκτικό γραφείο πριν να προχωρήσουμε σε αυτό το διορισμό;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος.

Λέγοντας πως πρόκειται για ένα διορισμό που έχει να κάνει με σημαντικά ζητήματα και μια νευραλγική θέση που θα ασκεί σημαντικές εξουσίες και θα έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει ζητήματα που αφορούν τη νομιμότητα και τις καλές πρακτικές για τη διακίνηση χρήματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως «στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί η γνωστή ρήση ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια».

«Αυτός ο διορισμός κατά τη δική μας άποψη πλήττει την αξιοπιστία, το κύρος και την εικόνα των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας και για αυτό δεν μπορούμε να τον αποδεχθούμε», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024
Στο νέο τεύχος του περιοδικού GOLD: Έντεκα Κύπριοι επιχειρηματίες που διαπρέπουν έξω από τα σύνορα της χώρας
Ποιο είναι το CITADEL που προσκρούει στα τείχη-Το αρχιτεκτονικό στυλ και το προφίλ της ανάπτυξης (pics)
Γιώργος Παντελίδης: Μεγάλη ευκαιρία για το κυπριακό επιχειρείν η Προεδρία της Ε.Ε.-Το μήνυμα στις συντεχνίες
Ν. Χριστοδουλίδης: Με εντυπωσιακή θέση στον διεθνή ναυτιλιακό χάρτη η Κύπρος-Τεράστια ανάπτυξη την τελευταία διετία
AstroBank: Αποχωρεί η Executive Director και Head, Corporate, SME and Shipping, Εύη Ρωσσίδου Αντωνιάδου
Deloitte Κύπρου: Ορόσημο για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών η εκλογή Γ. Παντελίδη στην προεδρία της ΟΕΒ
Η Νατάσα Πηλείδου διευθύνουσα σύμβουλος της Med Energywise Ltd
Η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους νέους και πώς θα επιτευχθεί
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network