Powered by

Κέρδη για 27 συνεχή έτη καταγράφει η Emirates

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε κέρδη για 27η συνεχή χρονιά και σταθερή ανάπτυξη ολόκληρης της εταιρείας.

Ο Όμιλος Emirates σημείωσε κέρδος $1,5 δισ. δολαρίων Αμερικής, μια αύξηση της τάξης του 34% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Το 2014-15 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για την αεροπορία. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου παρείχε ανακούφιση του κόστους κατά το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους μας, όμως αυτό δεν αντιστάθμισε το χτύπημα στην κερδοφορία μας, που προκλήθηκε από σημαντικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ούτε το χτύπημα στα έσοδα μας από λειτουργικές προσαρμογές για την αντιμετώπιση της επιδημίας Έμπολα, τις ένοπλες συγκρούσεις σε πολλές περιοχές, και την αναβάθμιση του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι που διήρκησε 80 μέρες. Η επίτευξη κέρδους για 27η συνεχή χρονιά και μιας από τις καλύτερες επιδόσεις μας μέχρι σήμερα, είναι μαρτυρία για την αντοχή των προϊόντων μας και τα δυνατά θεμέλια των επιχειρήσεων μας, καθώς και της αφοσίωση και του ταλέντου του ανθρώπινου δυναμικού μας», δήλωσε η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου.

«Κάθε χρονιά συνοδεύεται από μια νέα σειρά προκλήσεων. Για την αντιμετώπιση τους, έχουμε πάντα γνώμονα το συμφέρον του ανθρώπινου δυναμικού μας, των πελατών μας, και των μακροπρόθεσμων στόχων μας. Ως Όμιλος, ελέγχουμε από κοντά τις υψηλές και χαμηλές γραμμές μας, αλλά ποτέ δεν σηκώνουμε το πόδι μας από το γκάζι όταν πρόκειται για επενδύσεις για τη βελτίωση των επιδόσεων των επιχειρήσεων μας, και τη φροντίδα των ανθρώπων μας. Το 2014-15, ο Όμιλος έχει επενδύσει συλλογικά πάνω από $5,5 δις δολαρίων Αμερικής σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις, τελευταίες τεχνολογίες και πρωτοβουλίες για το προσωπικό. Αυτό ήταν το δεύτερο υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ σε ένα οικονομικό έτος μετά την επένδυση ρεκόρ του προηγούμενου έτους.»

Η βάση των εργαζομένων του Ομίλου αυξήθηκε κατά 11% ξεπερνώντας τις 84.000, και αντιπροσωπεύει πάνω από 160 διαφορετικές εθνικότητες.

«Κοιτάζοντας μπροστά, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πολλά συναλλάγματα και οικονομικές αγορές σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση, όπως και η δυσοίωνη απειλή του προστατευτισμού σε ορισμένες χώρες. Ωστόσο, προχωράμε στο νέο οικονομικό έτος με αυτοπεποίθηση, και μια ισχυρή υποδομή για τη συνέχιση της κερδοφορίας με τον ισχυρό ισολογισμό μας, τις σταθερές επιδόσεις, ένα ποικίλο παγκόσμιο πορτφόλιο, και μια ομάδα διεθνών ταλέντων», δήλωσε ο Σεΐχης Ahmed. «Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για σταθερή και ορθολογική ανάπτυξη, και θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να ανταποκριθούμε ακόμη και να υπερβούμε τις προσδοκίες των πελατών μας.»

Σύμφωνα με τη γενική αύξηση του κέρδους, ο Όμιλος δήλωσε μέρισμα $700 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής στο Investment Corporation of Dubai.

Η επίδοση της Emirates

To 2014-15, η Emirates αύξησε τη χωρητικότητα κατά 4,0 δις ATKM (Available Tonne Kilometres ). Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, η συνολική χωρητικότητα επιβατών και φορτίων της Emirates ξεπέρασε τα 50 δις, σε 50,8 δις ATKM στο τέλος του οικονομικού έτους, κατοχυρώνοντας τη θέση της ως η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Η Emirates παρέλαβε 24 νέα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του έτους, που συμπεριλαμβάνουν 12 αεροσκάφη τύπου Α380, δέκα Boeing 777-300ER, και δύο Boeing 777F, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό του στόλου της σε 231. Στις 31 Μαρτίου 2015, η Emirates είχε 59 αεροσκάφη τύπου Α380 στο στόλο της, που εκτελούσαν ένα στους τέσσερις προορισμούς στο επιβατικό της δίκτυο.

Η Emirates εγκαινίασε πέντε νέους προορισμούς επιβατών προς Αμπούτζα, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Σικάγο, Όσλο και τέσσερις νέους πρόσθετους προορισμούς για φορτηγά αεροπλάνα προς Ατλάντα, Βασιλεία, Πόλη του Μεξικού, και Ουαγκαντούγκου. Πρόσθεσε επίσης υπηρεσίες και χωρητικότητα σε 34 πόλεις στο δίκτυο δρομολογίων της.

Παρά τις διάφορες προκλήσεις, που συμπεριλάμβανε το κλείσιμο του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι για 80 μέρες και αναστολή των υπηρεσιών λόγω γεωπολιτικών διαφορών σε ζώνες συγκρούσεων, τα έσοδα της Emirates κατέγραψαν νέο ρεκόρ $24.2 δις δολαρίων Αμερικής.

Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε κέρδη $1.2 δις δολάρια Αμερικής, μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.

Η Emirates μετέφερε ένα ρεκόρ 49.3 δις επιβατών, μια αύξηση μέχρι και 11% σε σχέση με πέρυσι, μέσω αποτελεσματικών δρομολογίων μέσω του κόμβου της, στο Ντουμπάι.

Η χωρητικότητα της Emirates SkyCargo αυξήθηκε δυναμικά κατά 6% για να φτάσει τους 2,4 εκατομμύρια τόνους. Στο τέλος του οικονομικού έτους, ο στόλος φορτηγών αεροπλάνων της Emirates SkyCargo είχε αυξηθεί σε 14 αεροσκάφη - 12 Boeing 777F, και 2 Boeing 747-400Fs.

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου