Chrysalis Leap: Τέλος του Μάη οι αιτήσεις για το Climate Launchpad

Στις 29 Μαΐου 2015 λήγει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων στην Κύπρο για τον διαγωνισμό Climate Launchpad 2015. Πρόκειται για διαγωνισμό που στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα. 

Ο διαγωνισμός βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Στρατηγικός Συνεργάτης του διαγωνισμού είναι η PwC Κύπρου. Το διαγωνισμό επίσης στηρίζουν η Ελληνική Τράπεζα και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

 

Σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Chrysalis LEAP στο Capital Impact, στη Λευκωσία, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία στην εκπαίδευση μέσα από ιδιωτικές δράσεις όπως, του Chrysalis LEAP αλλά και από ιδίες δράσεις όπως, το Junior Achievement. 

Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία επηρεάζει θετικά την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας Βασίλης Τσάκαλος. «Μόνο μέσω της καινοτομίας θα αναπτυχθεί και πάλι η οικονομία της χώρας μας σε επίπεδα ακόμα πιο ψηλά από το παρελθόν», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο CEO της PwC Ευγένιος Ευγενίου επεσήμανε πως κράτος και κοινωνία πρέπει να προχωρούν μαζί σε δραστικές αλλαγές. «Η PwC στηρίζει το διαγωνισμό και κάθε πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στο να χτίσει καινούργιες θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε πως μαζί κάνουμε τη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Chrysalis LEAP Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, παρουσίασε στο κοινό τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, ο οποίος λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά και πραγματοποιείται πλέον σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. 

Οι δέκα επικρατέστερες συμμετοχές σε κάθε χώρα έχουν μπροστά τους ένα διήμερο «bootcamp» και μια σειρά από συνεδρίες που επικεντρώνονται στο να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου. Οι τρεις φιναλίστ κάθε χώρας θα εισέλθουν στον Ευρωπαϊκό τελικό το Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ. Στους ημιτελικούς θα επιλεγούν 8 ομάδες, οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που όπως και στην πραγματική ζωή, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των clean tech startups. Ο νικητής του ευρωπαϊκού τελικού λαμβάνει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο των €10.000, ο επιλαχών παίρνει €5.000 και η ιδέα που έρχεται στην τρίτη θέση κερδίζει €2.500. 

Ο αναπληρωτής διευθυντής Επιχειρηματικότητας του Climate KIC Frans Nauta ανέφερε: «Βλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες για τις καινοτόμες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτός ο διαγωνισμός βοηθάει στη συγκέντρωση των καλύτερων ιδεών και συνδέει τους ανθρώπους στο πανευρωπαϊκό δίκτυο του Climate-KIC που αποτελείται απο επιχειρηματίες, πανεπιστήμια, επιχειρήσεις κ.τ.λ. Όλοι μαζί σχηματίζουμε την καινούργια οικονομία του κόσμου». 

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για τους συμμετέχοντες σε: Αυστρία, Βέλγιο,  Κύπρο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Αγγλία. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων στην Κύπρο είναι η 29η Μαΐου 2015 και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) ή του Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com). 

Δειτε Επισης

Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Μιχάλης Δαμιανός: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας
Ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου τιμά τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη
Εξαπατούν το κοινό-Επιτήδειοι «χρησιμοποιούν» τον Αντικαρκινικό για να αποσπούν χρήματα με παράνομο τρόπο