EΒΕ Λευκωσίας: Καταστροφική η πρόταση για ωράριο

Ανακοίνωση σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του ωραρίου εξέδωσε το ΕΒΕ Λευκωσίας τονίζοντας ότι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία το θέμα της ρύθμισης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Η τυχόν ψήφιση της πρότασης νόμου αναμφίβολα θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση και ανεπανόρθωτο πλήγμα στο λιανικό εμπόριο και θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στην κυπριακή οικονομία στο σύνολό της» συμπληρώνει το ΕΒΕ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο τομέας του λιανικού εμπορίου είναι ο μόνος τομέας που παρουσιάζει θετικό πρόσημο, περίπου 3% το 2014 σε σύγκριση με το 2013.

Μερικές από τις επιπτώσεις σύμφωνα με το ΕΒΕ Λευκωσίας είναι:

•    Αντιστρατεύεται της προσπάθειας για μείωση της ανεργίας, αφού μειώνει τις θέσεις εργασίας και στέλνει στο ανεργιακό χιλιάδες πολίτες μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, άνεργοι πολίτες βρήκαν απασχόληση την περίοδο της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας.

•    Καταστρατηγούνται οι προσπάθειες τόσο της Κυβέρνησης όσο και όλων των αρμόδιων φορέων για αύξηση του τουριστικού ρεύματος και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού οι τουρίστες δεν θα έχουν την ευχέρεια να κάνουν τις αγορές τους τις Κυριακές, ιδιαίτερα αυτοί που επιλέγουν να διαμένουν σε τουριστικά καταλύματα.

•    Η Κύπρος θεωρείται ολόκληρη τουριστική περιοχή. Ο καθορισμός των τουριστικών ζωνών δημιουργεί υπεραξίες και στρεβλώσεις στις τιμές των ακινήτων, τα ενοίκια καθώς και αθέμιτο ανταγωνισμό στους καταστηματάρχες.

•    Στερεί από τους καταναλωτές την ελεύθερη πρόσβαση τους στην αγορά και την ελεύθερη επιλογή προϊόντων σε τιμές που ίδιοι επιθυμούν να  επιλέξουν.   

•    Πλήττει την αξιοπιστία και την προσπάθειά μας για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στον τομέα του εμπορίου.

•    Η Λευκωσία βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις, λόγω της γειτνίασης της με τα κατεχόμενα στα οποία οι αγορές λειτουργούν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση.

Καταληκτικά τονίζεται: «Το ΕΒΕ Λευκωσίας ζητά όπως οι Βουλευτές μας έστω και την υστάτη αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αναλογισθούν όλες τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες που θα έχει η τυχόν ψήφιση της πρότασης νόμου».

Δειτε Επισης

Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Toyota Κύπρου: Επένδυση στην καινοτομία και εκπαίδευση των τεχνικών της
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία
Γιατί δεν κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση για τα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-«Ένα βήμα πίσω, για να γίνουν δύο μπροστά»
American Medical Center: Επέκταση εγκαταστάσεων στη Λευκωσία, υπό ανέγερση το AMC Limassol