ΤΕΒΕΑ: Άνοιγμα καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές

Το θέμα του τουριστικού ωραρίου και γενικότερα η εξυπηρέτηση των ξένων ή εγχώριων επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές από τα καταστήματα λιανικών πωλήσεων είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).

Θέση της ΤΕΒΕΑ, είναι ότι  τα καταστήματα λιανικών πωλήσεων στις αμιγώς τουριστικές περιοχές πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα όπως παραμένουν ανοικτά κατά τις ώρες που αποδεδειγμένα διακινείται ικανοποιητικός αριθμός τουριστών. 

"Η απαγόρευση λειτουργίας τους ισοδυναμεί με υποβιβασμό του τουριστικού προϊόντος της Επαρχίας μας και κατ’ επεκταση της χώρας μας, καθώς μόνο προβλήματα και δυσαρέσκεια μπορεί να δημιουργηθεί στους τουρίστες - επισκέπτες, ιδιαίτερα στους ξένους που δεν γνωρίζουν επακριβώς τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας", σημειώνει.

Συνεπώς η ΤΕΒΕΑ αναφέρει ότι κατά τις Κυριακές τα καταστήματα στις αμιγώς  τουριστικές περιοχές είναι ωφέλιμο όπως λειτουργούν με ωράριο 7:30π.μ. – 11:00 μ.μ. Σχετικά με τις αργίες της 1ης Απριλίου, 1ης Μαΐου, 15 Αυγούστου, Αγίου Πνεύματος, και Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, θέση  της ΤΕΒΕΑ,  είναι ότι τα καταστήματα θα πρέπει να λειτουργούν έστω  με μειωμένο ωράριο π.χ. 10:30 π.μ. – 6:00 μ.μ. για καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι "θα πρέπει η Βουλή των Αντιπροσώπων να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η Επαρχία Αμμοχώστου όπως και βέβαια και άλλες περιοχές της Κύπρου πάσχει από το πρόβλημα της εποχικότητας και κατ’  συνέπεια οι ντόπιες επιχειρήσεις καταλήγουν σε μειωμένους κύκλους εργασιών, αφού επί της ουσίας λειτουργούν μόνο 4-5 μήνες". 

Θέση της ΤΕΒΕΑ είναι "ότι θα πρέπει να αφεθούν οι επιχειρήσεις όπως λειτουργήσουν χωρίς περιορισμούς καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, άλλωστε όταν στην Κύπρο αναφερόμαστε σε επιχειρήσεις, αναφερόμαστε σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις". 

 

Δειτε Επισης

Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Toyota Κύπρου: Επένδυση στην καινοτομία και εκπαίδευση των τεχνικών της
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία
Γιατί δεν κατέθεσε μεσολαβητική πρόταση για τα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου-«Ένα βήμα πίσω, για να γίνουν δύο μπροστά»
American Medical Center: Επέκταση εγκαταστάσεων στη Λευκωσία, υπό ανέγερση το AMC Limassol