Τρία βραβεία για τρία μοντέλα της Mazda

Η Mazda εξασφάλισε τρία βραβεία για τα καίνουργια μοντέλα Mazda MX-5, Mazda CX-3 και Mazda2 στην τελετή Red Dot Award: Product Design 2015. Το roadster MX-5 έχει πάρει το βραβείο “Red Dot: Best of the Best”, που αποτελεί την ανώτατη τιμή της τελετής με μόνο το 1.6% των συμμετοχών να εξετάζονται για το βραβείο αυτό. Το Mazda CX-3, το πρώτο μικρό SUV της ιαπωνικής εταιρείας, βραβεύτηκε από τα “Red Dot” για την ποιότητα σχεδιασμού του. Τέλος, το ολοκαίνουργιο Mazda2 θα λάβει «τιμητική αναφορά». Η κριτική επιτροπή του Red Dot βράβευσε τους φετινούς νικητές μετά που έλαβε υπόψη τον σχεδιασμό, λειτουργικότητα, εργονομία αλλά και την οικολογική συμβατότητα τους.

Τα τρία νέα μοντέλα της εταιρείας ακολουθούν την ιδεολογία όλων των νέων αυτοκινήτων της Mazda. Έχουν όλα (πέντε συνολικά) βραβευτεί και αναγνωρισθεί για τον εξωτερικό σχεδιασμό τους, που ακολουθούν την φιλοσοφία KODO – Soul of Motion (Ψυχή της κίνησης).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η γραμμές και τα σχήματα του σχεδιασμού KODO αντιπροσωπεύουν την ενέργεια και τον «αθλητισμό» της φύσης των αυτοκινήτων της Mazda. Η φιλοσοφία αυτή πηγάζει μέσα από τα πολλά χρόνια που μετράει η Mazda στις πίστες του κόσμου, με αποκορύφωμα του σχεδιασμού αυτού το MX-5 που αποτελεί το πιο επιτυχημένο roadster. Το MX-5 διανύει τώρα την τέταρτη του γενιά και φέρει την υπογραφή του σχεδιασμού KODO. Παράλληλα, τα CX-3 και  Mazda2 πήραν και αυτά τα εύσημα για τα βραβεία που κέρδισαν".

"Η αναγνώριση της φιλοσοφίας σχεδιασμού KODO από την Red Dot είναι αποδεικτικό στοιχείο της επιτυχίας που φέρει η ελευθερία δημιουργίας που χαρακτηρίζει την Mazda" δηλώνει ο Kevin Rice, Διευθυντής Σχεδιασμού της Mazda στην Ευρώπη.

Με έδρα το Έσσεν, και το κέντρο σχεδιασμού Nordrhein Westfalen (που ιδρύθηκε το 1955), η Red Dot αποτελεί τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο διαγωνισμό σχεδιασμού προϊόντων ανά το παγκόσμιο. Για τα Red Dot Award: Product Design 2015,  η παγκόσμια κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από ειδικούς, σχεδιαστές και δημοσιογράφους εξέτασε 4.928 προϊόντα από 56 χώρες. Η Mazda και η υπόλοιποι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους στις 29 Ιουνίου στο θέατρο Aaltoστο Έσσεν. Όλα τα προϊόντα βρίσκονται στο μουσείο σχεδιασμού Red Dot Design Museum στο Έσσεν από τις 30 Ιουνίου 2015 μέχρι 30 Ιουλίου 2016 για να μπορούν όλοι οι επισκέπτες να τα δουν από κοντά.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα τρία βραβευμένα μοντέλα της Mazda, δηλαδή το Mazda2, το Mazda CX-3 και το θρυλικό Mazda MX-5, αναμένονται σύντομα στις βιτρίνες της Γεω Παυλίδης & Αραούζος.

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024