Powered by

Στο σφυρί το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra

Σε δέκα ημέρες αναμένεται να κριθεί η «τύχη» του ιστορικού ξενοδοχείο Athens Ledra επί της λεωφόρου Συγγρού (πρώην Ledra Marriott) το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha Βank και με τιμή εκκίνησης στα 41,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου, λόγω οφειλών της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε., έχει οριστεί για τις 13 Μαΐου.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την ύπαρξη υποψήφιου αγοραστή δεν έχουν προς παρόν γνωστές, εντούτοις πηγές από τον τραπεζικό χώρο αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το ξενοδοχείο εξάλλου βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πρωτεύουσας και παρά το γεγονός πως η τιμή πώλησης θεωρείται υψηλή δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας, αλλά και της κάμψης των ξενοδοχειακών τζίρων, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα κάνουν την απόκτηση της μονάδας ιδιαίτερα ελκυστική.

Το Athens Ledra επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό και πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με την ίδια τιμή εκκίνησης, εντούτοις η διαδικασία  είχε σταματήσει λόγω της αίτησης της ΑΣΤΥ Α.Ε. για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία είχε λάβει προσωρινή διαταγή.

Ωστόσο το περσινό Δεκέμβριο το ξενοδοχείο μπήκε σε νέες περιπέτειες, αφού η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει το Athens Ledra δεν έγινε δεκτή και έτσι δεν μπόρεσαν να ανασταλούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλιστικά μέτρα, οπότε και η μονάδα βγαίνει ξανά σε αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη.

Το ξενοδοχείο, από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 έπαψε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του έτους.

Έτσι η μονάδα των 314 δωματίων μετονομάστηκε στις 01/01/2014 σε Athens Ledra Hotel, με την η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. να διαχειρίζεται η ίδια και να λειτουργεί το ξενοδοχείο, υποσχόμενη να αναλάβει να τιμήσει όλες τις υπάρχουσες ατομικές και ομαδικές κρατήσεις.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025
Στο 8,6% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο
«Επί ποδός» οι μεγάλοι της πληροφορικής στην Ελλάδα για νέα deals–Οι εξαγορές των μικρών