Powered by

Στο σφυρί το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra

Σε δέκα ημέρες αναμένεται να κριθεί η «τύχη» του ιστορικού ξενοδοχείο Athens Ledra επί της λεωφόρου Συγγρού (πρώην Ledra Marriott) το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha Βank και με τιμή εκκίνησης στα 41,1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου, λόγω οφειλών της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε., έχει οριστεί για τις 13 Μαΐου.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την ύπαρξη υποψήφιου αγοραστή δεν έχουν προς παρόν γνωστές, εντούτοις πηγές από τον τραπεζικό χώρο αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το ξενοδοχείο εξάλλου βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πρωτεύουσας και παρά το γεγονός πως η τιμή πώλησης θεωρείται υψηλή δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας, αλλά και της κάμψης των ξενοδοχειακών τζίρων, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Αθήνα κάνουν την απόκτηση της μονάδας ιδιαίτερα ελκυστική.

Το Athens Ledra επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό και πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με την ίδια τιμή εκκίνησης, εντούτοις η διαδικασία  είχε σταματήσει λόγω της αίτησης της ΑΣΤΥ Α.Ε. για άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, στο πλαίσιο της οποίας η εταιρεία είχε λάβει προσωρινή διαταγή.

Ωστόσο το περσινό Δεκέμβριο το ξενοδοχείο μπήκε σε νέες περιπέτειες, αφού η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει το Athens Ledra δεν έγινε δεκτή και έτσι δεν μπόρεσαν να ανασταλούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλιστικά μέτρα, οπότε και η μονάδα βγαίνει ξανά σε αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη.

Το ξενοδοχείο, από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 έπαψε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του έτους.

Έτσι η μονάδα των 314 δωματίων μετονομάστηκε στις 01/01/2014 σε Athens Ledra Hotel, με την η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. να διαχειρίζεται η ίδια και να λειτουργεί το ξενοδοχείο, υποσχόμενη να αναλάβει να τιμήσει όλες τις υπάρχουσες ατομικές και ομαδικές κρατήσεις.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής