Powered by

Φρένο τράβηξε η αμερικναική οικονομία

Συρρίκνωση 0,7%, σε ετήσια βάση, παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο η αμερικανική οικονομία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση για το ΑΕΠ.

Η συρρίκνωση της οικονομίας οφείλεται κυρίως στην επίδραση που είχε η επιβράδυνση του εμπορίου στα λιμάνια της Δυτικής Ακτής, καθώς και στο χαμηλότερο επίπεδο των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί.

Η μεγάλη αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 0,2% ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι επιδεινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες τα στοιχεία σχετικά με την οικονομική παραγωγή και το εμπόριο για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Συνολικά, το εμπόριο είχε αρνητική επίδραση 1,9% στο αμερικανικό ΑΕΠ. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,6% το τρίμηνο, μετά από αύξηση 4,5% το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 5,6% με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η ενίσχυση του δολαρίου πλήττει την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στη μείωση των εξαγωγών.

Άλλες κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης ήταν επίσης αδύναμες: η προσωπική κατανάλωση, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι κρατικές δαπάνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ιστορική συμφωνία στη Γερμανία και αποφάσεις για πακέτο ενός τρισ. ευρώ για άμυνα, υποδομές και πράσινη ανάπτυξη
Σε υψηλό διετίας ο πληθωρισμός στη Ρωσία-Ξεπέρασε το φράγμα του 10%
Στα $307 δις το έλλειμμα προϋπολογισμού των ΗΠΑ τον πρώτο μήνα της προεδρίας Τραμπ
Απαντά στους δασμούς των ΗΠΑ με αντίμετρα αξίας 26 δις ευρώ η Ε.Ε.-Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Pimco: Αυξάνονται στο 35% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ το 2025 λόγω των δασμών Τραμπ
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη εν μέσω εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Καναδά
ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας-Σταθερή η ζήτηση για εργαζόμενους
«Καμπανάκι» από τους Αμερικανούς επιχειρηματίες-Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν τους καταναλωτές σε μείωση δαπανών
Η Ε.Ε. απαντά στους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο-Στοχεύει αμερικανικά προϊόντα €26 δις
Συνεχίζει το «ράβε-ξήλωνε» με τους δασμούς ο Τραμπ… Δεύτερες σκέψεις για τα μέτρα κατά του Καναδά