Powered by

Aύξηση των ζημιών για την Louis

Αυξημένες κατά 20% είναι οι ζημιές για την Louis κατά τ α' τρίμηνο του 2015. Η ζημιά ανήλθε στα 26,4 εκατ. ευρώ  από 22 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η αύξηση των ζημιών πραγματοποιήθηκε κυρίως λόγω μη πραγματοποιηθεισών συναλλαγματικών ζημιών που σχετίζονται με τραπεζικές υποχρεώσεις σε στερλίνες. Υπήρξαν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι επέδρασαν άλλοι θετικά και άλλοι αρνητικά, το καθαρό αποτέλεσμα των οποίων είναι σχετικά μικρό, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Η καθαρή ζημιά που αναλογεί στους μετόχους ήταν €25,6 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά €3,6 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Αρνητικά επέδρασε το γεγονός ότι φέτος έγινε πρόβλεψη για φορολογικές υποχρεώσεις ύψους €182 χιλιάδων ενώ πέρσι το ποσό αυτό ήταν πιστωτικό €271 χιλιάδες (διαφορά €453 χιλιάδες).

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 αυξημένος κατά €677 χιλιάδες (+3%) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αύξησης του κύκλου εργασιών της Louis Cruises κατά περίπου €730 χιλιάδες (+5%). Ο κύκλος εργασιών της Louis Hotels παρέμεινε περίπου στα ίδια περσινά επίπεδα. Η αύξηση που προήλθε από τις δραστηριότητες της Louis Cruises οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα ναυλωμένα πλοία της Εταιρείας εργάστηκαν για μεγαλύτερη περίοδο φέτος σε σύγκριση με πέρσι. Οσον αφορά την Louis Hotels ο κύκλος εργασιών της παρέμεινε σταθερός στα περσινά επίπεδα λόγω μεταξύ άλλων, του ότι φέτος, λειτουργούσαν κανονικά τα ίδια ξενοδοχεία που λειτουργούσαν και κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Aναφορικά με τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2015 θα εξαρτηθούν ουσιαστικά από τη συνέχιση της οικονομικής σταθερότητας στην Κύπρο και κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και από τις τελικές πρόνοιες της προβλεπόμενης αναδιάρθρωσης των δανειακών του υποχρεώσεων.

Δειτε Επισης

Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο