Powered by

Tsokkos: Μεγάλη επιδείνωση ζημιών

Μεγάλη αύξηση στις ζημιές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 καταγράφει η εταιρεία Tsokkos Hotels.
 
Οι ζημιές ανήλθαν στα 8.4 εκατ. μετά τη φορολογία από 2.6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με τη διαφορά να ανέρχεται στο 223%. H εταιρεία αποδίδει τη μεγάλη αύξηση της ζημιάς κυρίως στη μεγάλη αύξηση της μη πραγματοποιηθείσας συναλλαγματικής ζημιάς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο καθαρός κύκλος εργασιών του συγκροτήματος ανήλθε στο €1,7 εκ., σε σύγκριση με €285,5 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 μεταβολή η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 494%. Η αύξηση οφείλεται στα εισοδήματα από τη λειτουργία του ξενοδοχείου King Evelthon Beach Hotel & Resort στην Πάφο που ήταν ανοιχτό και τους τρεις μήνες του 2015, όπως επισημαίνει η εταιρεία. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 υπήρξαν εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης ύψους €750 χιλ. Πέρσι, δεν υπήρχαν εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης. 

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η εταιρεία αναφέρει: "Η συναλλαγματική ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε ανήλθε στα €5,8 εκ. σε σύγκριση με συναλλαγματική ζημιά €238,8 χιλ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η σημαντική αύξηση οφείλεται  στο γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε την ελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου. Με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ στις 28 Μαΐου 2015, η μη πραγματοποιηθείσα συναλλαγματική ζημιά θα σημείωνε μικρή αύξηση". 

Όσον αφορά τις προοπτικές, το ΔΣ της Tsokkos Hotels εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί ευρωζώνη και στη Ρωσία, τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2015 δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις, οι οποίες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας η Διεύθυνση αναφέρει ότι παίρνει μέτρα για τη διασφάλιση της υγιούς ρευστότητας της εταιρείας και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου