Powered by

Tsokkos: Μεγάλη επιδείνωση ζημιών

Μεγάλη αύξηση στις ζημιές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 καταγράφει η εταιρεία Tsokkos Hotels.
 
Οι ζημιές ανήλθαν στα 8.4 εκατ. μετά τη φορολογία από 2.6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με τη διαφορά να ανέρχεται στο 223%. H εταιρεία αποδίδει τη μεγάλη αύξηση της ζημιάς κυρίως στη μεγάλη αύξηση της μη πραγματοποιηθείσας συναλλαγματικής ζημιάς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο καθαρός κύκλος εργασιών του συγκροτήματος ανήλθε στο €1,7 εκ., σε σύγκριση με €285,5 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 μεταβολή η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 494%. Η αύξηση οφείλεται στα εισοδήματα από τη λειτουργία του ξενοδοχείου King Evelthon Beach Hotel & Resort στην Πάφο που ήταν ανοιχτό και τους τρεις μήνες του 2015, όπως επισημαίνει η εταιρεία. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 υπήρξαν εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης ύψους €750 χιλ. Πέρσι, δεν υπήρχαν εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης. 

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η εταιρεία αναφέρει: "Η συναλλαγματική ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε ανήλθε στα €5,8 εκ. σε σύγκριση με συναλλαγματική ζημιά €238,8 χιλ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η σημαντική αύξηση οφείλεται  στο γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε την ελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου. Με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ στις 28 Μαΐου 2015, η μη πραγματοποιηθείσα συναλλαγματική ζημιά θα σημείωνε μικρή αύξηση". 

Όσον αφορά τις προοπτικές, το ΔΣ της Tsokkos Hotels εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί ευρωζώνη και στη Ρωσία, τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2015 δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις, οι οποίες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας η Διεύθυνση αναφέρει ότι παίρνει μέτρα για τη διασφάλιση της υγιούς ρευστότητας της εταιρείας και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές για απεργία στα ξενοδοχεία
ΚΕΒΕ: Αδικαιολόγητη και παράτυπη η απόφαση για απεργίες στα ξενοδοχεία
Το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Πάφου-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Θάνος Μιχαηλίδης: Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων...Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται η ροή των κρατήσεων
Έτοιμες να τορπιλίσουν την τουριστική σεζόν οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων-Τελεσίγραφο για απεργίες
Δράσεις ΕΤΑΠ για ανάδειξη τοπικής ταυτότητας και εικόνας του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας
Οι δέκα βασικότεροι «αιμοδότες» της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου το πρώτο μισό του χρόνου
Στην κυπριακή αγορά μέσω Span Hellas A.E. η διεθνής εταιρεία πληροφορικής Span με έδρα την Κροατία
Μάριος Αντωνίου: Το ασταθές περιβάλλον, η αγορά που σφύζει εν μέσω εκπτώσεων και οι κατασχέσεις fake labubu