Powered by

Tsokkos: Μεγάλη επιδείνωση ζημιών

Μεγάλη αύξηση στις ζημιές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 καταγράφει η εταιρεία Tsokkos Hotels.
 
Οι ζημιές ανήλθαν στα 8.4 εκατ. μετά τη φορολογία από 2.6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με τη διαφορά να ανέρχεται στο 223%. H εταιρεία αποδίδει τη μεγάλη αύξηση της ζημιάς κυρίως στη μεγάλη αύξηση της μη πραγματοποιηθείσας συναλλαγματικής ζημιάς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο καθαρός κύκλος εργασιών του συγκροτήματος ανήλθε στο €1,7 εκ., σε σύγκριση με €285,5 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014 μεταβολή η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 494%. Η αύξηση οφείλεται στα εισοδήματα από τη λειτουργία του ξενοδοχείου King Evelthon Beach Hotel & Resort στην Πάφο που ήταν ανοιχτό και τους τρεις μήνες του 2015, όπως επισημαίνει η εταιρεία. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 υπήρξαν εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης ύψους €750 χιλ. Πέρσι, δεν υπήρχαν εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης. 

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η εταιρεία αναφέρει: "Η συναλλαγματική ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε ανήλθε στα €5,8 εκ. σε σύγκριση με συναλλαγματική ζημιά €238,8 χιλ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Η σημαντική αύξηση οφείλεται  στο γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας αποφάσισε την ελευθέρωση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου. Με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ στις 28 Μαΐου 2015, η μη πραγματοποιηθείσα συναλλαγματική ζημιά θα σημείωνε μικρή αύξηση". 

Όσον αφορά τις προοπτικές, το ΔΣ της Tsokkos Hotels εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί ευρωζώνη και στη Ρωσία, τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2015 δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις, οι οποίες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας η Διεύθυνση αναφέρει ότι παίρνει μέτρα για τη διασφάλιση της υγιούς ρευστότητας της εταιρείας και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Δειτε Επισης

Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο