Η μπύρα ΚΕΟ ταξιδεύει σε Κίνα και Ισραήλ

Το 2015 εξελίσσεται ως μια από τις σημαντικότερες χρονιές στις εξαγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας ΚΕΟ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 25% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ανοδική πορεία που σημειώνει η μπύρα ΚΕΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πέρα από την Tesco πρόσφατα τοποθετήθηκε και στα ράφια της αλυσίδας υπεραγορών Morrisons, καθώς επίσης και σε ανοίγματα νέων συνεργασιών με αγορές της Ασίας και Αφρικής.

Τα τελευταία τρία χρόνια η KEO δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην αγορά της Κίνας, μια αγορά με τεράστιες προοπτικές για την ΚΕΟ αλλά και γενικότερα για τα κυπριακά προϊόντα.

Η μπύρα και οι χυμοί ΚΕΟ διοχετεύονται στην κινέζικη αγορά μέσω των τριών τοπικών διανομέων που έχουν εξασφαλίσει αποκλειστική συνεργασία με την ΚΕΟ. Αναμένεται οι συνεργασίες αυτές να φέρουν μια σημαντική αύξηση πωλήσεων στα επόμενα χρόνια, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις της εταιρείας.  

Η ΚΕΟ έχει πρόσφατα συνάψει στρατηγική συνεργασία με εταιρεία στο Ισραήλ για αποκλειστική εισαγωγή και προώθηση της μπύρας στην εν λόγω αγορά, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της μάρκας ΚΕΟ στο εξωτερικό.

Η ΚΕΟ έχει εξαγωγική παρουσία σε 25 συνολικά χώρες, όπως Κίνα, Ιαπωνία, Κένυα, Λιβύη, Μάλτα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία κ.α.

Στρατηγικός στόχος της εταιρείας ΚΕΟ για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων εξωτερικού μέσω της σύναψης νέων, κερδοφόρων συνεργασιών με προτεραιότητα στις αγορές Ασίας και Αφρικής, για αύξηση του τζίρου εξαγωγών, έτσι ώστε αυτές να καλύψουν το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Δειτε Επισης

Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων στην Κίνα η Κύπρος-Βραβεύτηκαν κουμανδαρία και χαλλούμι
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Toyota Κύπρου: Επένδυση στην καινοτομία και εκπαίδευση των τεχνικών της
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»