NetU Distribution: Ανέλαβε τη διανομή Microsoft

Το ρόλο του Authorized Microsoft Volume License και Full Packaged Products Distributor στη Κύπρο ανέλαβε η NetU Distribution, μέλος του ομίλου NetU.

Ο νέος ρόλος της NetU Distribution παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια brunch προς του συνεργάτες και μεταπωλητές των δύο εταιρειών, με τον managing director του NetU Group, Πανίκο Ακρίτα να ξεκαθαρίζει ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα της Microsoft και τον κ. Γιώργο Πετρακίδη, Country manager της Microsoft να προσβλέπει σε μια ιδιαίτερα πετυχημένη συνεργασία.

Όπως εξήγησε, ο product manager της NetU Distribution Κυριάκος Σαββίδης, ο νέος ρόλος δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο να μεγαλώσει τα έσοδα του, πράγμα που επιτρέπει τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς με υψηλότερα οικονομικά κριτήρια. Ακόμα, διανέμει το ρίσκο του ομίλου ο οποίος ασχολείτο με μεσαίους και μεγάλους οργανισμούς, αφήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό της κυπριακής αγοράς, το οποίο θα στοχοποιήσει μέσα από το κανάλι συνεργατών της, χωρίς να γίνεται ανταγωνιστικός προς αυτούς. «Θα βελτιώσει την 24χρονη άριστη σχέση του ομίλου με την Microsoft, ενώ παράλληλα θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε ένα από τους παγκόσμιους ηγέτες στις υπηρεσίες Cloud, σύμφωνα με σχετική, πρόσφατη έρευνα ‘Magic Quadrant’ της Gartner», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοντέλο διανομής που θα ακολουθηθεί θα διαφέρει πολύ από το παραδοσιακό μοντέλο δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση και στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε πελάτη.

Η NetU Distribution, γνωρίζοντας τις ραγδαίες αλλαγές στο κλάδο της πληροφορικής, αλλά και συγκεκριμένα των Microsoft λύσεων που υπάρχουν, έχει σχεδιάσει ένα καινούργιο μοντέλο διανομής το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των συνεργατών της. «Θέλοντας να διαφοροποιηθεί από το Box Moving μοντέλο διανομής και να προσφέρει στους συνεργάτες της μια ολοκληρωμένη συνεργασία, επιθυμεί να προσφέρει ετοιμότητα συνεργατών (partner readiness), ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, αρχιτεκτονική λύσεων, ασκήσεις κερδοφορίας και να δέσει όλα αυτά μαζί σε ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες».



Εξάλλου, όπως εξήγησε και ο Daris Hechevarria, CFO της Microsoft σε Κύπρο, Μάλτα, Βουλγαρία και Κόσοβο, η στροφή προς τις υπηρεσίες cloud είναι έντονη παγκοσμίως και η Κύπρος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια το 50% ενός budget τεχνολογίας θα αφορά υπηρεσίες cloud, ενώ το 2017 τα έσοδα από υπηρεσίες Public cloud παγκοσμίως θα ανέρχονται σε $107,2 δις.

Δειτε Επισης

Η Cyta Business παρουσίασε το δίκτυο NarrowBand-IoT-Οι νέες δυνατότητες που φέρνει
Στη Ρώμη για προώθηση της Ψηφιακής Καινοτομίας στη Μεσόγειο ο Δημήτρης Σκουρίδης
Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων