Powered by

Η επιχειρηματική διάσταση των ΜΟΕ

Πολλαπλά θα είναι τα πλεονεκτήματα που θα έχουν οι επιχειρηματίες των δύο κοινοτήτων από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που συμφώνησαν οι Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Όπως δήλωσε στο InBusinessNews ο Ανώτερος Διευθυντής του ΚΕΒΕ Λεωνίδας Πασχαλίδης, ήταν πρωτοβουλία των δύο επιμελητηρίων η διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συμφώνησαν μεταξύ άλλων στην ανάληψη συγκεκριμένων βημάτων προς τη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης, τη διαλειτουργικότητα κινητής τηλεφωνίας και την αποτροπή παρεμβολών στις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Τι συνεπάγεται η διασύνδεση
των δικτύων ηλεκτροδότησης

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης και πως θα ξεκινήσουν πρακτικά βήματα για υλοποίηση του εν λόγω στόχου. Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι με τη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης των δύο πλευρών, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται και στις δύο κοινότητες σε ενδεχόμενο κρίσης, δεν θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη λειτουργία και τις δραστηριότητες τους και να χάσουν πολύτιμο χρόνο στην εξεύρεση γεννητριών και άλλων λύσεων.

Σημείωσε ότι «δεν είναι δύσκολο να γίνει η διασύνδεση εφόσον ουσιαστικά πρόκειται για επανασύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης, όπως έγινε μετά την έκρηξη στο Μαρί».

Παράλληλα, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι η διασύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης δεν θα είναι συνεχής αλλά θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαλειτουργικότητα
της κινητής τηλεφωνίας

Αυτό που προωθούσαν τον τελευταίο καιρό τα δύο Επιμελητήρια ήταν τρόποι ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων στις δύο πλευρές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πασχαλίδης «το κινητό τηλέφωνο είναι από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά εργαλεία. Η διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας στις δύο περιοχές αποτελεί σημαντικό βήμα στη συνέχιση των εργασιών των επιχειρηματιών επιτρέποντας τη συνομιλία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων όταν βρίσκονται στην ίδια πλευρά».

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ένα εύκολο ζήτημα καθώς περιέχει τεχνικές και πολιτικές πτυχές. Ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα επιλυθεί μέσα από το έργο σχετικών επιτροπών.

Παρεμβολή στις ραδιοφωνικές συχνότητες
Αναφορικά με τις παρεμβολές στις ραδιοφωνικές συχνότητες, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποτροπή τους. Συχνά η παρεμβολή στις ραδιοφωνικές συχνότητες οδηγεί στην αλλαγή κάποιου ραδιοφωνικού σταθμού, διώχνοντας έτσι τους ακροατές.

«Αρμόδιο σώμα είναι το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ καλό θα ήταν να υπάρξει συντονισμός των δύο Υπηρεσιών» συμπλήρωσε ο κ. Πασχαλίδης.

Σημείωσε τέλος ότι το θέμα των συχνοτήτων δεν αφορά μόνο τα ραδιόφωνα, αλλά και τις τηλεοράσεις.

Δειτε Επισης

ΧΑΚ: Ενώπιον σημαντικών μηνιαίων κερδών 5,7% μια χρηματιστηριακή συνάντηση πριν από το τέλος του μήνα
Κερδοφορία για Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιδοτήσεις €10 εκατ. σε επαγγελματίες παραγωγούς και στον αγροτικό κόσμο ορεινών περιοχών
Ξένοι και Κύπριοι επενδυτές για το λιμάνι της Λάρνακας-Το Κατάρ και η παρότρυνση Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Πουλά χαρτοφυλάκιο ΜΕΔ και σχετικών εξασφαλίσεων στην Cerberus Capital Management L.P
Αλέξης Βαφεάδης: Συνεργασία και συντονισμός για να βρεθούν λύσεις για τους ΕΟΑ
Κατά των «αλόγιστων» προσλήψεων ΕΟΧ η Ισότητα-Μιλά για θέματα αστάθειας, προσαρμογής και αποδοτικότητας
Επενδυτικό ενδιαφέρον για εξαγορά του «Ρόδον» στον Αγρό-Αξιολογείται από το Δ.Σ. της «Πρόοδος»
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
Μετά τη νέα συμφωνία για τις αερομεταφορές καταργεί και τη βίζα για Κύπριους υπηκόους η Κίνα