5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών της θάλασσας το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη παρουσίασαν μια δράση στο 5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot. 

Η δράση περιλάμβανε την έκθεση «Δάσος Βαρελιών για τα σκουπίδια της θάλασσας – MARLSICO”, ενημέρωση από εθελοντές- επιστήμονες της ΑΚΤΗΣ για τα μικροπλαστικά και παρουσίαση της γιγα-έκδοσης του Οδηγού για Δράση για τα Σκουπίδια της Θάλασσας. Στις 16 Μαΐου, στο πάρκο Ακροπόλεως, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει και να μάθει πολλά για τις θάλασσες μας! 

Η κα Κάλια Πατσιά Public Affairs & Communications Manager της Α/φοί Λανίτη δήλωσε: «Η προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους κύπριους πολίτες είναι ένας από τους στρατηγικού πυλώνες της εταιρίας μας. Η έκθεση MARLISCO αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα παρέμβασης που καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή του κοινού. Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, συνεργαζόμαστε με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό ΑΚΤΗ και θέλουμε να καλλιεργήσουμε την υπευθυνότητα για προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος γενικότερα, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που θα κατακλύσουμε τα παραλιακά θέρετρα». 

Η δράση διεξάγεται με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη στο πλαίσιο της ευρύτερης Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου που απειλεί άμεσα το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια των παράκτιων Ευρωπαϊκών χωρών. Η πρωτοβουλία έχει ήδη λάβει χώρα σε 15 χώρες και τέσσερις ευρωπαϊκές περιφερειακές θάλασσες: Βορειοανατολικού Ατλαντικού, Βαλτικής, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στις επόμενες βδομάδες η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Λεμεσού στην περιοχή κάστρου και από τον δήμο Λευκωσίας στην πλατεία των οδών Λήδρας & Ονασαγόρου.

 

Δειτε Επισης

Πετρολίνα: Διαχρονικός χορηγός της «Διαδρομής Αγάπης» και σύμμαχος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου: Εκστρατεία για καλύτερη κατανόηση των νεανικών ρευματικών νοσημάτων
Θεαματική η έναρξη του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου-Αυλαία με Jan Fabre
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου επιστρέφει με παραστάσεις ιδανικές για όλη την οικογένεια
Το «Hope For Children» φιλοξενεί συνάντηση ανταλλαγής καλών πρακτικών με την Κροατία στο Σπίτι του Παιδιού
ΠΑΣΥΚΑΦ: Συνεργασία με ECOMMBX-Εγκαινιάζει το Ambassadors of Life powered by ECOMMBX
Το αποκριάτικο πάρτι της Μαρίνας Αγίας Νάπας-Οι εκδηλώσεις και τα χάπενινγκ
Σειρά συμμετοχικών δράσεων για ενήλικες στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Με μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση τo City of Dreams Mediterranean τίμησε πέραν των 150 συνεργατών του
Παρουσιάζει το όραμά του για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το Κούριον 2030